Відносна реабілітація: “Золотой вєк” у першій зустрічі впевнено здолав “Харківських соколів”

Олександр Дроб'язко знову був на висоті / © sportreporter.com.ua

Після прикрої поразки в Черкасах в другому матчі минулого туру, баскетболісти «Золотого Вєка» в першому поєдинку з «Харківськими соколами», на очах власних уболівальників, які практично повністю заповнили глядацькі місця в спортзалі ФФВ, горіли бажанням довести випадковість тієї невдачі. І потрібно визнати, що в першій половині протистояння гості чинили господарям майданчика гідний опір, але, після великої перерви, кропивничани додали у всіх компонентах гри і таки зломили опір серйозних конкурентів – 109:76.

У стартовому періоді на майданчику можна було спостерігати своєрідні «гойдалки» з невеликою перевагою «золотих». І тільки на останній хвилині чверті Влад Унгурян двічі поспіль завершив командні зусилля, а крапку в чверті поставив одночасно з сиреною Олександр Дробязко – 25:17.

У другій десятихвилинці у наших баскетболістів виходило швидко відповідати на результативні випади харків’ян і вести в рахунку. Хоча певні проблеми в захисті, все ж, виникали, оскільки занадто вільно в нападі часом відчували себе харків’яни. І як тільки господарі трішки виривалися вперед, як при рахунку – 30:24, то тут же траплявся своєчасний і грамотний тайм-аут наставників гостей.

Так що відірватися більш ніж на 10 очок у кропивничан ніяк не виходило. А за 2 хвилини до великої перерви в грі наших хлопців настав невеликий провал, що дозволило Микиті Базилєву набрати чотири очки поспіль, а трохи пізніше Сергій Ольховиков відзначився ендваном і реалізував штрафний.

Вже на останній хвилині другого періоду у нас в нападі виник невеликий сумбур, а Дмитро Золотарьов заробив і забив два штрафні кидки, скоротивши відставання до 1 пункту – 40:39. Але тут вдало зіграв Сергій Юрченко який добив м’яч у кільце після промаху Моторчука. Але вже на останніх секундах гості виграли три поспіль підбори під нашим щитом і Роман Ольховський встановлює остаточний рахунок першої половини – 40:39.

© сторінка Федерації баскетболу Кіровоградської області у соцмережі Facebook

Як правило, в цьому сезоні дебют третьої чверті у гравців «Золотого Вєка» не дуже добре виходить. Але цього разу все було по-іншому. Кропивничани вийшли після перерви максимально зібраними і зусиллями Дробязко, Унгуряна та Антонця «втекли» вперед – 53:46.

Правда, Ольховиков ще встиг відповісти своєю«трьошкою», але це був лише незначний вдалий епізод. Адже ближче до середини періоду господарі заграли швидко, рішуче зі зміною ритму і вдалими діями баскетболістів, що виходили з лави запасних.

Саме цієї глибини складу і не вистачило «соколам», оскільки відчувалося, що лідери вже пристойно втомилися. До того ж, чомусь харків’яни боялися атакувати з периметра, і робили зайві передачі і помилки.

Як наслідок Антонець забиває метрів з 8-ми, Дробязко забиває слем-данк після свого ж перехоплення, а Унгурян набирає очки із середньої і ближньої дистанції. Потихеньку відрив в рахунку «золотих» став зростати, і до початку заключної десятихвилинки виглядав вже переконливо – 75:61. При цьому Олександр Дробязко мав в своєму активі вже 27 очок, а Унгурян – після ефектної “трьошки” – 20 пунктів.

Четерта чверть вже проходила при солідній перевазі господарів майданчика, які радували своїх уболівальників дальніми влучаннями, ефектними слем-данками, класними проходами і переконливим пресингом. «Соколи» ж остаточно знітилися і демонстрували тільки видимість опору.

І ось Моторук оформив дабл-дабл, Дробязко перевищив рубіж в 30 очок, Унгурян набрав 25 пунктів, а капітан Сосой роздав партнерам 11 асистів і зупинився в 1 бал від дабл-дабл. Так що кропивничанам, за рахунок більш злагодженої командної взаємодії, не склало особливих труднощів перевищити рубіж в 100 очок, після кидка нашого новачка Козловця, і спокійно довести справу до цілком заслуженої перемоги – 109:76.

Чемпіонат України. П’ятий тур. Перший матч. 9 грудня 2017 року. Кропивницький. Спортивний зал ФФВ ЦДПУ.

«Золотой Вєк» (Кропивницький) – «Харківські соколи» (Харків) – 109: 76 (25:19, 17:22, 33:21, 34:14).

«ЗВ»: Дробязко – 31 очко, 3 підбирання, 6 передач, 2 перехоплення, 2 втрати; Юрченко – 14 очок, 5 підбирань, 2 передачі, 2 перехоплення, 1 втрата; Масальський – 2 очка, 2 підбирання, 1 передача; Цибін – 2 очка, 3 підбирання, 7 передач, 1 втрата; Антонець – 9 очок, 2 підбирання, 1 передача, 2 втрати; Унгурян – 25 очок, 4 підбирання, 4 передачі, 4 перехоплення, 1 втрата; Моторчук – 14 очок, 11 підбирань, 2 перехоплення; Сосой – 9 очок, 1 підбирання, 11 передач, 1 втрата; Козловець – 3 очка, 1 передача.

© сторінка Федерації баскетболу Кіровоградської області у соцмережі Facebook
© сторінка Федерації баскетболу Кіровоградської області у соцмережі Facebook
© сторінка Федерації баскетболу Кіровоградської області у соцмережі Facebook
© сторінка Федерації баскетболу Кіровоградської області у соцмережі Facebook

Юрій Ілючек, SportРепортер

більше фото шукайте за ПОСИЛАННЯМ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар