Менше половини мешканців ОТГ Кіровоградщини прийшли на вибори

© sts.sumy.ua

Явка виборців на перших виборах в ОТГ Кіровоградської області 29 жовтня 2017 року станом на 20:00, за попередніми даними, становить 47,7%.

Про це повідомляють спостерігачі “ОПОРИ“, інформує Перша електронна.

Найбільше виборців прийшло на дільниці у Катеринівській та Первозванівській об’єднаних територіальних громадах. Найменше – у Помічнянській міській об’єднаній територіальній громаді. У шести громадах області виборці голосували таким чином:

  • 1847 виборців, 51,8% – Первозванівська сільська об’єднана територіальна громада;
  • 1480 вибоців, 62% – Катеринівська сільська об’єднана територіальна громада;
  • 2330 виборців, 37,5% – Смолінська селищна об’єднана територіальна громада;
  • 2106 виборців – 45,86 % Компаніївська селищна об’єднана територіальна громада;
  • 1610 виборців, 52,68 % – Тишківська сільська об’єднана територіальна громада;
  • 3084 виборці, 36,61% – Помічнянська міська об’єднана територіальна громада.

Найбільша явка зафіксована на виборчій дільниці №350282, що в с. Олексіївка Катеринівської ОТГ Кіровоградської області. Тут проголосувало 70% виборців. У цій же ОТГ і дільниця з другим результатом явки виборців в області – 68% (с. Осикувате, ДВК №350283).

Читайте також: Директор USAID DOBRE Беррі Рід на Кіровоградщині: Для успішних громад ми запустимо довготривалі проекти

Нагадаємо, упродовж вихідних, 21 та 22 жовтня, дільничні виборчі комісії у двох об’єднаних територіальних громадах області, Тишківській сільській та Помічнянській міській, були зачинені. Крім того, у Помічнянській громаді, де змінилися адреси трьох з п’яти ДВК, на більшості дільниць спостерігачі ОПОРИ не виявили вивісок та графіків роботи комісій. На дільниці №350131 цієї громади відвідувачі, до прикладу, могли ознайомитися із розпорядком роботи, який сповіщав, що 21 і 22 жовтня у комісії – вихідні.

А 26 жовтня, під час перерахунку бюлетенів членами дільничних виборчих комісій на виборах до Катеринівської ОТГ Кіровоградської області, в документі було виявлено помилку. Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, у бюлетені для виборів сільського голови замість слів «виборчий бюлетень» надруковано «контрольний талон». Цього ж дня ідентичну помилку виявили у бюлетені для виборів голови Первозванівської ОТГ.

Найбільш типовим порушенням, яке фіксують спостерігачі ОПОРИ, є агітація не за кошти з виборчого фонду. Так, станом на 26 жовтня до територіальних виборчих комісій Кіровоградщини надійшли повідомлення про відкриття тільки шести виборчих фондів кандидатів у депутати і на посади сільських голів та трьох фондів партій. Хоча загалом в усіх шести ОТГ зареєстровано 731 кандидата у депутати на 17 кандидатів на посади голів громад. Наприклад, взагалі немає інформації про зареєстровані виборчі фонди у Катеринівській ОТГ, водночас агітаційну кампанію провадять кілька партій та кандидатів.

Крім того, громади з Кіровоградщини мають можливість потрапити до соціального реаліті каналу “1+1”, а також виграти освітню поїздку за кордон та консалтинг від кращих європейських спеціалістів. Для цього потрібно лише зняти відеоролик, у якому громада презентуватиме свою бізнес-ідею, і опублікувати його на Фейсбук із хештегом #громади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар