У двох ОТГ на Кіровоградщині передрукують бюлетені через помилки

26 жовтня, під час перерахунку бюлетенів членами дільничних виборчих комісій на виборах до Катеринівської ОТГ Кіровоградської області, в документі було виявлено помилку. Як відзначають спостерігачі ОПОРИ, у бюлетені для виборів сільського голови замість слів «виборчий бюлетень» надруковано «контрольний талон». Цього ж дня ідентичну помилку виявили у бюлетені для виборів голови Первозванівської ОТГ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області.

Текст бюлетеня з помилкою був затверджений на засіданні Катеринівської сільської територіальної виборчої комісії 11 жовтня. Форма бюлетеня, затверджена Первозванівською СВК 13 жовтня, помилки не містить. Але у бюлетенях, які сьогодні передали на дільничні комісії Первозванівської ОТГ, помилка наявна. Відповідно, зміни у тексті бюлетеня з’явились вже під час друку на підприємстві ТОВ «Імекс-ЛТД» у місті Кропивницький.

Катеринівська СВК прийняла рішення про передрук 2394 бюлетенів на сільського голову. Бюлетені з помилкою зберігаються у сейфах на шести ДВК. 3551 бюлетень на голову Первозванівської ОТГ зберігається у сільській виборчій комісії та на одній з ДВК. Вартість одного бюлетеня, згідно з договором з ТОВ «Імекс-ЛТД», складає 90 копійок.

Відповідно до частини 3 статті 75 Закону України «Про місцеві вибори» виборчі бюлетені, в яких за рішенням територіальної виборчої комісії виявлені помилки, а також друкарські форми, знищуються поліграфічним підприємством в порядку та у строки, визначені умовами договору про виготовлення виборчих бюлетенів, про що складається акт у двох примірниках.

Контроль за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємствах-виготовлювачах, дотриманням вимог щодо знищення друкарських форм, технічних відходів, поліграфічного браку, помилково виготовлених виборчих бюлетенів здійснюється контрольною комісією, яка утворюється відповідною територіальною виборчою комісією за поданням місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання,не пізніш як у день затвердження тексту виборчого бюлетеня.

Контрольна комісія за виготовленням бюлетенів Катеринівської СВК складається з представників партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність», ВО «Батьківщина», «Об’єднання «Самопоміч». До складу контрольної комісії на перших виборах до Первозванівської ОТГ увійшли представники партій «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та ВО «Батьківщина».

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів–(044) 591-44-44 (вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар