Нардеп з Кіровоградщини, засуджений за вбивство, вийшов на волю

Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, у середу, 6 квітня, колегія суддів Апеляційного суду Київської області своєю постановою залишила без змін рішення Бориспільського міськрайонного суду Київської області про умовно-дострокове звільнення Віктора Лозінського від відбування покарання.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2016 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області постановив застосувати умовно-дострокове звільнення Віктора Лозінського, який відбуває тюремне покарання за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника. У свою чергу, прес-секретар прокуратури Київської області Катерина Хоменко заявила, що прокуратура має намір умовно-достроково звільнити Віктора Лозінського.

23 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав т. зв, “закон Савченко” – закон “Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання”, згідно з яким суди зобов’язані враховувати засудженим кожен день, проведений в СІЗО, як два дня відбуття покарання.

У січні 2016 року ЗМІ повідомили, що Лозінський подав документи на перерахунок терміну за “законом Савченко” і його клопотання задоволено частково. 25 січня відбулося засідання по перерахунки терміну Лозінському, клопотання було задоволено частково, в невідбутий строк були зараховані 4 роки і 36 днів, після чого він одержав право на умовно-дострокове звільнення.

Дніпровський райсуд Києва в квітні 2011 року засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. Таким чином, з 6 статей звинувачення, за якими прокуратура передавала матеріали справи стосовно Лозінського до суду, він був засуджений за двома статтями. Суд також зобов’язав колишнього нардепа відшкодувати судові витрати за проведені експертизи у сумі понад 10 тис. грн.

Апеляційний суд Києва 26 березня 2013 року пом’якшив вирок Лозінському, зменшивши термін ув’язнення на рік. Пізніше Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ, розглянувши касацію на вирок екс-нардепа, зменшив термін його ув’язнення на 4 роки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар