13 роботодавців Кіровоградщини заплатять штрафи за борги перед робітниками

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управління Держпраці в Кіровоградській області  винесло 13 постанов про накладення штрафних санкцій на підприємства (роботодавців) Кіровоградщини. У тому числі 1 постанова за порушення встановлених термінів виплати заробітної плати більше, ніж на один місяць.

Таке рішення керівництво Держпраці прийняло під час другого розгляду матеріалів перевірок з питань дотримання законодавства про працю. На розгляд справ були запрошені і представники 12-ти оштрафованих роботодавців – повідомили Першій електронній в Управлінні Держпраці.

Наступне засідання комісії по накладенню штрафних санкцій відбудеться 12 квітня. На нього вже запросили представників 18-ти роботодавців, при перевірці яких було виявлено порушення.

Довідково.

З 10 лютого 2016 р. набрала чинностi постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 03.02.2016 р. № 55, якою внесено змiни до постанови Уряду вiд 17.07.2013 р. № 509 «Про затвердження Порядку накладення штрафiв за порушення законодавства про зайнятiсть населення».

Штраф сплачується впродовж одного мiсяця з дня ухвалення постанови про його накладення, про що суб’єкт господарювання або роботодавець повiдомляють Держпрацi чи її територiальний орган.

Постанова про накладення штрафу може бути оскаржена в судовому порядку. Не сплаченi в добровiльному порядку штрафи стягуються органами державної виконавчої служби.

Держпрацi та її територiальнi органи ведуть облiк справ, ухвалених за результатами їхнього розгляду рiшень та вiдомостей про сплаченi у добровiльному порядку штрафи. Сплата штрафу не звiльняє вiд усунення порушень законодавства про працю.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар