Кіровоградщина: як покарали матір, яка ледь не вбила 13-річну доньку (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратура у апеляційній інстанції відстояла позицію щодо призначення матері, яка побила свою малолітню дитину пилкою, реального терміну покарання.

В ході судових слухань доведено, що мати завдала дитині близько 5 ударів гострою частиною пили в область обличчя та голови. Згідно висновку експерта малолітній дівчинці в результаті злочинних дій матері спричиненні тілесні ушкодження у вигляді: відкритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, множинних переломів тім’яної кістки, колотих ран голови, проникаючого поранення ока (що призвело до зменшення гостроти зору), множинних ран кистей рук.

Читайте також: На Кіровоградщині по-звірячому побили 13-річну дівчинку (ФОТО)

Судом першої інстанції горе-матір визнано виною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України та, незважаючи на тяжкість скоєного правопорушення, засуджено до умовного  терміну покарання.

Беручи до уваги неправильне застосування судом першої інстанції Закону та не відповідність призначеного покарання  ступеню тяжкості вчиненого злочину прокуратура оскаржила даний вирок в апеляційній інстанції.

Читайте також: «Один за всіх» на каналі СТБ: на Кіровоградщині по-звірячому побили 13-річну дівчинку (ВІДЕО)

Прийнявши до уваги доводи прокуратури апеляційний суд призначив жінці покарання у виді 5 років реального позбавлення волі.

Нагадаємо, трагічна подія сталася 6 квітня 2015 року у селі Живанівка Компаніївського району Кіровоградської області. Близько 15.40 год з села до районної лікарні привезли закривавлену 13-річну дівчинку Лілю. У неї була черепно-мозкова травма, пошкоджене око, перерізані сухожилля на руках.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар