Бобринецькі фермери готуються захищати свої землі від рейдерів

У Бобринецькому районі створили комітет захисту землекористувачів, завданням якого є оперативне реагування на будь-які незрозумілі ситуації, пов’язані з діяльністю сільгосппідприємств району. Спонукала до згуртування аграріїв ситуація з АС «Південна». А вчора, 14 січня, сталася ще одна «незрозуміла ситуація», але вже в іншій частині району – у Тарасівській громаді. Саме тому в Червонопілля терміново з’їхалися близько сотні аграріїв. Про це повідомляє кореспондент Першої електронної газети з Бобринця.


За словами голови «Районної ради сільгоспвиробників Бобринеччини» Сергія Німенка, відбулося, так би мовити, перше «напівбойове злагодження» активістів комітету. Причина – приїзд у Тарасівку та Червонопілля понад десятка невідомих осіб спортивної статури у спортивному одязі. На чотирьох «Мерседесах» о 13.00 вони під’їхали до одного з базових сільгосппідприємств району, розпитували про діяльність іншого, також відомого в районі аграрія.

Журналісту Першої електронної, які прибули в Червонопілля годиною пізніше, один з керівників розповів, що вийшов невідомим назустріч і вислухав їхні питання. Молодиків було приблизно 14 осіб, усі міцної спортивної статури, віком до 30 років, і цікавилися, як справи у його колеги.

“Перебували біля бази буквально якихось дві-три хвилини, потім поїхали, – каже фермер. – Після їхнього від’їзду я зателефонував своєму колезі, господарство якого розташоване неподалік. Виявилося, що після візиту до мене, вони з тими самими запитаннями побували і в нього, але діалог вже вела інша людина”.

Невдовзі «Мерседеси» вже з’явилися у Червонопіллі, де розташоване господарство, яким цікавилися молодики. Вони розпитували у людей на вулицях, як ті ставляться до землекористувача, як він розраховується, чи немає проблемних питань, боргів за паї і т.д..

Реагуючи на незрозумілі дії незнайомців, навчені гірким досвідом інших, аграрії терміново скликали збори комітету. У Червонопілля з’їхалося близько сотні активістів, серед яких й керівники базових агроформувань району. Усі були налаштовані рішуче відстоювати права свого колеги. Про ситуацію було повідомлено поліцію та районну владу.

Аграрій, діяльністю якого цікавилися незнайомці, каже, що ніяких боргів ані перед партнерами по бізнесу, ані перед пайовиками не має. Завжди вчасно і чесно розраховується. Останнім часом навіть кредитів не брав. Тож цікавість до його персони і діяльності господарства незрозуміла й викликає багато запитань.

Голова «Районної ради сільгоспвиробників Бобринеччини» Сергій Німенко у свою чергу заявив, що ситуація загострюється, і рано чи пізно в когось здадуть нерви.

“Після кількох кричущих випадків у Бобринецькому районі, ми створили комітет захисту і перебуваємо у постійній готовності, відпрацьовано схеми оповіщення, є готовність масово зібратися при першій же загрозі будь-якому господарству будь-якої форми власності. Ми розуміємо, що шукають чергову слабку ланку, яку можна було б розірвати. Тому мобілізуємо всі сили задля правового захисту не лише землекористувачів, одноосібників, пайовиків, а й підприємців. Перебуваємо у постійному зв’язку із правоохоронцями, владою, готуємо офіційне звернення із роз’ясненням ситуації, що склалася в районі вищому керівництву країни. Сподіваємося, що бобринчани почують відповідь влади”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар