Опитування щодо перейменування Кіровограда контролюватимуть “люди депутатів”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Громадське опитування щодо перейменування міста Кіровограда проводитимуть  “люди депутатів” міськради, “щоб не допустити до процесу людей з вулиці”.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник міського голови Сергій Колодяжний – повідомив кореспондент Першої електронної газети.

Він нагадав, що питування відбуватиметься 25 жовтня за межами виборчих округів, але поруч з ними – у звичайних наметах. Триватиме процедура з 8.00 до 17.00. На кожній “наметовій дільниці” буде по 4 члени комісії, більшість з яких, за словами Колодяжного, “люди депутатів”.  За свою роботу кожен з членів комісії отримає по 400 грн., загальна ж вартість опитуння сягне 350 тис. грн.

Читайте також: Опитування щодо перейменування Кіровограда проводитимуть у палатках

Разом з цим Колодяжний відзначив, що посадовці так і не придумали системи, яка зробила б опитування чесним і унеможливила б повторне голосування однієї і тієї ж особи.

Підрахунок голосів відбудеться того ж дня, 25 жовтня, о 18.00 в приміщенні міської ради у присутності журналістів. Що ж до результатів, то жодного юридичного значення вони не матимуть, але будуть передані до Верховної Ради як показник волевиявлення кіровоградців.

Читайте також: Громадське опитування за 600 тис. грн: демократія чи гроші на вітер?

Поширити:

Залишити коментар:

коментар