Герой АТО з Кіровоградщини полетить на “Ігри нескорених” у Сідней

фото для проекту VIVA Переможці

Герой АТО з Благовіщенського району Олександр Чалапчій, який після бойових дій на сході України втратив обидві ноги, представить Україну на міжнародних спортивних змаганнях “Ігри нескорених” у Сіднеї.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

«Ігри Нескорених» (англ. Invictus Games) — міжнародні спортивні змагання серед військовослужбовців та ветеранів, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службового обов’язку, засновані Принцем Гаррі. Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя. У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а у 2017 році Ігри Нескорених відбулися у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових взяла у них участь. Тоді наші військовослужбовці та ветерани здобули 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзові нагороди.

У переліку спортивних досягнень героя золота медаль із греблі у національних змаганнях “Ігри нескорених”, 9 місце на щорічному марафоні морської піхоти США. Він подолав дистанцію 42 км на велосипеді з ручним керуванням і посів 58 місце з 30 тисяч спортсменів, а в своїй категорії став 9-м. Олександр також брав участь у проекті “Сила нації”.

2 жовтня він від’їжджає на підготовчі збори у Київ для участі у “Іграх нескорених”. А 16 жовтня відправиться у Сідней, де з 20 по 27 жовтня відбудуться міжнародні змагання.

Зазначимо, у серпні Олександру Чалапчію вручили “Почесну відзнаку 34 ОМПБ” та медаль “За жертовність і любов до України”.

Олександр Чалапчій

Нагадаємо, Олександр Чалапчій у 2014 році воював в АТО, під Горлівкою, де і отримав тяжке поранення та залишився без обох ніг – під час артобстрілу 28 вересня 2014 року під шахтою Южна (селище Ленінське, Донецька область). Завдяки волонтерам Олександр Чалапчій пройшов протезування і реабілітацію у Відні.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар