Цього тижня Верховна Рада планує перейменувати Кіровоградську область

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що у четвер парламент планує розглянути питання перейменування двох областей – Кіровоградської та Дніпропетровської.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт “Українська правда“.

Про це він повідомив під час погоджувальної ради у понеділок. За його словами, в Україні досі не завершена декомунізація і це треба зробити, внісши певні зміни до Конституції.

“Залишилося дві області, які мають ще старі назви і які вже пройшли всі формальні процедури для їхньої зміни. Йдеться про Кіровоградську і Дніпропетровську області. Я вважаю, що наш парламент, який розпочав декомунізацію, має її завершити. Думаю, що в четвер можемо розпочати цей процес”, – сказав Парубій.

Він зазначив, що змінені назви слід закріпити у Конституції, оскільки у ній перераховані області.

Щоб перейменувати Кіровоградську область потрібно вносити зміни до Конституції України, тому для успішного прийняття рішення потрібна конституційна більшість у 300 голосів нардепів.

Нагадаємо, 18 травня, у Верховній Раді України зареєстрували законопроект про перейменування Кіровоградської областіСпівавторами Законопроекту №8380 “Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області)” значаться 153 народні депутати.

Уже 20 червня комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування Верховної Ради України підтримав пропозицію перейменувати Кіровоградську область у Кропивницьку, а Дніпропетровську – у Січеславську.

А 11 липня правовий комітет ВРУ підтримав перейменування Кіровоградської області у Кропивницьку.

Зазначимо, 14 липня 2016 року депутати Верховної Ради України 228-ма голосами перейменували Кіровоград у Кропивницький.

Кіров Сергій Миронович (справжнє прізвище — Костриков) – російський радянський державний і політичний діяч. Перший секретар Ленінградського міського комітету ВКП(б) і член Політбюро ЦК ВКП(б).

Згідно із Законом України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, Кіровоградська область підлягає перейменуванню, адже Сергій Кіров є організатором масових репресій.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар