АТОвців звинувачують у хуліганстві за спробу демонтувати встановлений на клумбі кіоск

Демобілізованих учасників бойових дій на сході України Олега Кокуленка та Леоніда Багна, які намагалися демонтувати встановлену на клумбі конструкцію майбутнього кіоску “Ятрань”, звинувачують у хуліганстві. Минулого тижня їх викликали на допит у поліцію.

Про це Першій електронній газеті розповів Олег Кокуленко.

“Слідчі видали підозру та інкримінують мені ч.2 ст. 296 ККУ (хуліганство), – говорить демобілізований АТОвець. – Нещодавно був допит, на якому мене розпитували про події 12 липня. Того дня, на мітингу перед міськрадою проти вирубки зелених насаджень, ми з хлопцями дізналися, що почалася активна фаза встановлення кіоску “Ятрань” на клумбі, і там збираються місцеві. Тому ми відправилися туди.

Моя позиція залишається незмінною – ніхто не має права ставити магазини на клумбах. Тому ми спробували припинити те будівництво.

За словами Олега Кокуленка, поліція також викликала на допит ще одного представника ГО “Бойове братерство” Леоніда Багна.

Нагадаємо, 13 червня, у центрі Кропивницького, біля магазину “Мелодія” почали зводити черговий кіоск. Робітники встановили каркас споруди прямо на клумбі, попередньо зрубали там кущ бузку і знесли конструкцію з афішами.

Як виявилося, документи на право встановлення тимчасової споруди площею 30 м² біля магазину “Мелодія” на вул. Велика Перспективна у квітні цього року отримало ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань”. Таку інформацію редакції Першої електронної газети надали в управлінні архітектури.

Screenshot_10

Кінцевим бенефіціаром, тобто власником ТДВ “М’ясокомбінат “Ятрань” є міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Про це йдеться у його майновій декларації.

12 липня демобілізовані учасники АТО та мешканці мікрорайону 5/5 у Кропивницькому намагалися демонтувати конструкцію майбутнього кіоску “Ятрань”. Активістам чинили опір невідомі чоловіки спортивної статури, між ними відбулося декілька сутичок. Проте містянам вдалося підпиляти дві залізні опори конструкції.

Читайте також: Штовханина та розірваний одяг: чим завершилося намагання АТОвців “зрізати” кіоск на клумбі

Поширити:

Залишити коментар:

коментар