Кропивницька “Зірка” поступилася на виїзді “Оболоні Бровар”

скріншот із відео

У своєму четвертому поєдинку в новому сезоні кропивницька «Зірка» не заслуговувала на поразку, та, все ж, мінімально поступилася «Оболоні Бровар» і знову через власну помилку в захисті.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби “Зірки”.

Матч розпочався в неквапливому темпі й гра більше проходила між штрафними майданчиками. Гості вже традиційно будували свої дії за рахунок контратак, а «пивовари» намагалися грати першим номером. Хоча особливого зиску від цього не мали

На 15-й хвилині господарі поля створили перший небезпечний момент, коли головою, після флангової передачі, пробивав Ігор Мединський – поруч зі стійкою. Через чотири хвилини вже кропивничани згаяли свій шанс, коли після штрафного від Рудницького не розібралися, кому пробивати, у воротарській Хамільтон та Збунь. Як наслідок тільки кутовий, який успіху не мав.

Надалі підопічні Андрія Горбаня стали діяти сміливіше й все частіше напружували захист конкурентів. На 19-й хвилині, після небезпечного кутового, метрів із 17-ти в дальній кут «стріляв» Хамілтон – трохи невлучно. Після такого спалаху активності кропивничан гра знову перейшла в більш спокійне русло. Декілька проривів киян правим флангом без проблем руйнували наші захисники. Ближче до завершення першого тайму підопічні Сергія Ковальця більше володіли м’ячем і підвищили швидкості, але не настільки, щоб це стало проблемою для «зіркових». Кропивничани спокійно та злагоджено захищалися й при першій можливості вибігали в контратаки. Та на 42-й хвилині гості вкотре самі «привезли» собі гол. Після не дуже небезпечного прострілу з флангу м’яч від ноги Хамільтона відскочив до Олега Слободяна, якого не встигли «накрити» захисники. Удар хавбека киян метрів із 14-ти вийшов влучним у лівий нижній від Марка Медвєдєва кут – 1:0. І знову нас підвела концентрація на заключних хвилинах першого тайму. «Зіркові» ще встигли провести атаку з несильним ударом Нерубенка, а господарі виконали невдалий штрафний й суперники пішли на перерву. Скажемо так, на гол «пивовари» не награли, але…

У перерві тренери «Зірки» зробили відразу дві заміни – замість Поплавки та Хамільтона на поле вийшли Кондраков та Бєляєв, який дебютував в офіційному матчі за нашу команду. Та з перших хвилин другої половини зустрічі в рішучий наступ пішли господарі поля. Спочатку Маткобожик заробив попередження, потім, після штрафного та удару головою блискуче зіграв Медведєв, далі, після кутового та помилки на виході голкіпера гостей у штовханині не забив Семенко й наостанок головою вище воріт із меж штрафної пробив Деребчинський. Так що за ці вісім хвилин другої половини кияни створили більше, ніж за весь перший тайм. І тут потрібно визнати, що нам відверто пощастило не пропустити. А тут ще кропивничани стали постійно помилятися в передачах, що унеможливлювало креативні дії попереду. Далі гра вчергове заспокоїлася й атакувальні наміри суперників виглядали непереконливо. На 64-й хвилині в гостей пройшла непогана комбінація, яку завершував Дмитро Хорольский. Та наш півзахисник перемудрував із обманними рухами в штрафній, що дозволило захисникам завадити пробити. Через дві хвилини, після кутового від Івана Рудницького, два наших футболісти завадили один одному пробити й момент було втрачено. На 72-й хвилині в штрафну оболонців увірвася Кондраков, але удар в нападника відверто не вийшов і м’яч легко забрав воротар «пивоварів» Назарій Федорівський. Через чотири хвилини штрафний «зіркових» завершився подачею в штрафну та падінням когось із наших футболістів. Арбітр порушення правил не вгледів й пенальті не призначив. У відповідь господарі заробили штрафний на лівому фланзі. Пішла передача до ближньої стійки, де головою пробив Костянтин Коваленко – трохи вище. А «Зірка» відповіла атакою й падінням в штрафній Олексія Збуня, котрого зачепив суперник. Але арбітри в цьому сезоні пенальті ставлять лише в наші ворота, а тут була жовта картка кропивничанину за симуляцію. Кінцівку зустрічі активніше проводили гості, а господарів все влаштовувало. Тож, кияни зосередилися на збереженні мінімального рахунку. В одному із епізодів нам не вистачило заключної точної передачі від лінії поля, в іншому – ми не встигли скористатися неузгодженістю захисників та воротаря суперників на межі штрафної, в третьому – впевнено на виході зіграв голкіпер оболонців Назарій Федорівський. Ну й наостанок кропивничани заробили кутовий, на який побіг, навіть, Марк Медведєв, але забити так і не судилося. Отже, підопічні Андрія Горбаня дуже старалися, але поступилися вчетверте в сезоні, хоча могли розраховувати на нічию.

«Оболонь Бровар» (Київ) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (0:0).

12 серпня 2018 року (неділя). Початок о 19:00. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». +30 С. Оцінка поля – 4. 1000 глядачів. Чемпіонат України, перша ліга, 1 коло, 4 тур.

Арбітр: Афанасьєв Олександр (Харків).

Асистенти арбітра: Целовальник Олексій (Донецьк), Толмачов Сергій (Маріуполь).

4-й арбітр: Дубиківський Сергій (Київська область).

Спостерігач арбітражу: Денисюк Віктор (Київська область).

«Оболонь Бровар»: 1. Федорівський Назарій, 8. Гуськов Олександр, 17. Деребчинський Олександр, 80. Єфремов Євген, 16. Коваленко Костянтин, 13. Мединський Ігор, 21. Покотилюк Максим, 19. Семенко Андрій, 10. Слободян Олег, 11. Ульянченко Владислав, 5. Шевченко Євгеній. Запасні: 97. Тюрін Іван, 33. Безуглий Микита, 20. Гурмак Ярослав, 22. Клак Олексій, 9. Ковбаса Артем, 6. Корнєв Андрій, 23. Кузін Араміс Набіл, 7. Островський Денис, 14. Продан Василь, 18. Степаненко Валерій, 77. Ткач Володимир. Головний тренер: Ковалець Сергій.

«Зірка»: 74. Медведєв Марк, 3. Сафронов Олександр, 5. Хорольський Дмитро, 7. Авер’янов Максим, 10. Рудницький Іван, 11. Збунь Олексій, 23. Маткобожик Олександр, 28. Хамільтон-Роллінгс Філіп, 37. Нерубенко Дмитро, 39. Поплавка Ярослав, 50. Дугієнко Олександр. Запасні: 96. Зеленський Микита, 9. Кондраков Данііл, 17. Сьомка Артем, 77. Касімов Дмитро, 90. Лопушенко Ігор, 97. КОноваленко Максим, 99. Бєляєв Олександр. В.о. головного тренера: Горбань Андрій.

Гол: 1:0, Слободян Олег (43).

Попередження: Хамільтон-Роллінгс Філіп (11), Ульянченко Владислав (17), Маткобожик Олександр (49), Збунь Олексій (81).

Screenshot_5
скріншот із сайту ПФЛ України
Поширити:

Залишити коментар:

коментар