На Кіровоградщині стартували ремонти доріг місцевого значення

На Кіровоградщині стартували ремонти доріг загального користування місцевого значення, які з початку 2018 року відійшли у підпорядкування Кіровоградської обласної державної адміністрації. Департамент інфраструктури та промисловості ОДА вже оголосив 62 закупівлі робіт у системі “ProZorro”, а в Олександрійському районі вже розпочалися ремонти.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту Кіровоградської ОДА.

Нагадаємо, із 1 січня 2018 року набрало чинності розпорядження КМУ від 2 жовтня 2013 року №759-р “Про передачу автомобільних доріг загального користування місцевого значення”. Відповідно до цього розпорядження, 4 262,6 кілометрів доріг загального користування місцевого значення в області відійшли в підпорядкування Кіровоградської ОДА.

За інформацією директора департаменту інфраструктури та промисловості ОДА Олександра Корнюші, у січні цього року, згідно з актами прийому-передачі об’єктів, 591 дорога місцевого значення прийнята розпорядженням голови ОДА на баланс департаменту і розпочався процес формування у його складі штату управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

На сьогодні в зазначеному управлінні працює 9 осіб. У їхніх повноваженнях – організація будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення відповідно до державних будівельних норм і стандартів та переліків об’єктів і обсягів бюджетних коштів, передбачених місцевими бюджетами.

Станом на 18 червня у системі “ProZorro” розміщено 61 оголошення про закупівлю робіт з поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення , одне оголошення – з поточного дрібного та ще одне – з експлуатаційного утримання. Усього – 63 оголошення.

У стадії розгляду тендерних пропозицій переможців знаходиться 8 об’єктів. По 10 об’єктам укладені договори підряду та розпочаті будівельні роботи.

Посадовець зауважив, що економія державних коштів по тендерних процедурах 10 об’єктів склала – 984 565 грн., та висловив переконання, що економія державних фінансів буде продовжуватися і в процесі проведення робіт, адже в тендерах закладені нормативні показники.

По Олександрівському та Новомиргородському районах укладено договори з “Кіровоградським облавтодором”, по Олександрійському району укладено договори з ТОВ “Еліт-груп” (м.Київ), по Маловисківському району – з ТОВ “БК Інвест Трейдинг” (м.Київ).

Розпочато перші роботи в Олександрійському районі на дорогах Олександрія-Войнівка, Ясинуватка-Березівка та Ясинуватка-Пантаївка. Від учора тривають підготовчі роботи на дорогах Новомиргородського та Олександрівського районів. До кінця червня та у першій декаді липня планується завершити тендерні процедури ще по 27 об’єктах доріг місцевого значення.

В обласному бюджеті на 2018 рік затверджена субвенція на ремонт і утримання місцевих і комунальних доріг в населених пунктах в обсязі 381 млн 647 тис. 300 грн. Субвенція розподілена наступним чином: виготовлення проектно-кошторисної документації – 2 млн грн; поточний середній ремонт автодоріг загального користування місцевого значення – 227 млн 39 тис. 800 грн; поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг місцевого значення – 76 млн 608 тис. 200 грн; капітальний ремонт вулиць і доріг комунальної власності – 75 млн 999 тис. 300 грн.

Увесь вищевказаний фінансовий ресурс розподілено між районами залежно від протяжності місцевих вулиць на території. У підсумку, до переліку доріг, які будуть ремонтуватися, увійшло 88 доріг місцевого значення та 13 вулиць комунальної власності. Цей перелік та видатки по всіх напрямках погоджений Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодором).

Читайте також:

То був шматок поролону: розколупану пальцями знам’янську дорогу перевірятимуть

В Європу з гнилими дороговказами, або Битва за гроші між знаками і дорогами

Як виглядає новозбудована об’їзна дорога навколо Знам’янки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар