Кожен 5-й мешканець Кіровоградщини підписав декларацію з лікарем

Станом на 11 червня 2018 року на Кіровоградщині близько 205 тис. пацієнтів (або 21% жителів області) підписали декларацію з лікарем первинної ланки.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт ОДА.

За словами, начальника департаменту охорони здоров’я ОДА Олега Рибальченка, не проводить декларування Помічнянський Центр первинної медико-санітарної допомоги, оскільки лише створений і поки ще не ліцензований. Найнижчі темпи укладання декларацій, за словами директора департаменту, демонструють Устинівський Центр (до 1%), який нещодавно створений, а також Центр ПМСД в Олександрії – лише 3% декларацій, Світловодський районний Центр – 4%, Світловодський міський – 7%, Компаніївський – 7,5%, Бобринецький – 9,3%.

Читайте також: Кропивничани можуть підписати декларацію з лікарем у ЦНАПі.

Нижчі від середньобласних показники демонструють медичні заклади Добровеличківського, Кіровоградського, Петрівського району та Центр ПМСД №1 у Кропивницькому.

Очолюють рейтинг за темпами декларування амбулаторії селища Гірниче (м.Кропивницький) – 62,7% декларацій, а також Новомиргородський, Новоукраїнський, Благовіщенський, Знам’янський та Новоархангельський Центри ПМСД.

Нагадаємо, 17 травня, у Кропивницький приїжджала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. У ході робочого візиту міністерка зустрілася із керівниками обласних медзакладів первинної ланки, а також поспілкувалася з журналістами. Під час прес-конференції Уляна Супрун зазначила, що майже 100 000 кропивничан підписали декларації з лікарями. Також посадовиця розповіла про боротьбу з самолікуванням, повідомила, що за потреби Уряд дофінансує медичну галузь Кропивницького і те, що у 2018 році на програму з трансплантології закладено 112 млн грн.

Згодом на своїй сторінці у Facebook Уляна Супрун поділилася враженнями від поїздки у Кропивницький.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар