Кропивницькі депутати не забрали у “Кіровоградтепло” орендоване майно

Котельні ДП "Кіровоградтепло" / © kr-rada.gov.ua

Депутати міськради Кропивницького не підтримали пропозицію колег із фракцій партій “Свобода” та “Батьківщина”, які ініціюювали процедуру інвентаризації та повернення у власність міста майнового комплексу переданого в оренду ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”.

Відповідний депутатський запит сьогодні, 20 березня, під час позачергової 11-ї сесії міської ради Кропивницького озвучив депутат Сергій Капітонов, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

У тексті запиту групи депутатів від фракцій партій ВО “Свобода” та ВО “Батьківщина”, обранці громади пропонували ініціювати процедуру інвентаризації майнового комплексу, який ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” орендує у громади міста, а також процедуру повернення цього майна у власність міста.

На думку групи депутатів, керівництво цього теплогенеруючого підприємства неефективно використовує майновий комплекс, що регулярно призводить до виникнення проблем із теплопостачанням.

На думку депутатів Капітонова та Цертія, саме неефективна робота ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” призвела до накопичення боргів перед постачальником газу ВАТ “Кіровоградгаз”, що, у свою чергу, призвело до відключення газопостачання котелень міста.

Під час обговорення цього питання, деякі депутати не погодилися із цим твердженням. Зокрема, депутат Олег Краснокутський наголосив, що борги підприємства накопичувалися не один рік і здебільшого з вини держави, яка заборгувала ДП “Кіровоградтепло” 100 млн грн компенсації різниці у тарифах. А поточні борги за лютий утворилися через затримку виплат компенсації за пільги та субсидії.

Міський голова Андрій Райкович у свою чергу звернувся до депутатів із проханням не поспішати і не підтримувати питання про повернення орендованого ДП “Кіровоградтепло” майна.

За його словами, міська влада досягнула певного порозуміння із головою правління ВАТ “Кіровоградгаз” Олександром Гладким і у суботу, 24 березня, відбудеться круглий стіл за участі міського голови, керівництва Кіровоградгазу та НАК “Нафтогаз України”.

“Вважаю передчасним розривати договір оренди цілісного майнового комплексу ДП “Кіровоградтепло”. Пропоную заслухати звіт керівництва цього підприємства на черговій сесії і дати оцінку їхній діяльності. А потім, за необхідності, провести інвентаризацію”, – наголосив Андрій Райкович.

Після цього депутати почали процедуру голосування.

Запит групи депутатів про повернення майнового комплексу переданого у оренду ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” у власність міста отримав лише 10 “за”.

Нагадаємо, минулого тижня Кіровоградгаз припинив постачання газу на міські котельні ДП Кіровоградтепло.

Без тепла у Кропивницькому залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та медзаклад.

За інформацією Кіровоградгазу, станом на 11:00 14 березня, ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Вже після того, як ВАТ “Кіровоградгаз” перекрив постачання газу на 6 котелень ДП “Кіровоградтепло”, група кропивничан, серед яких було 5 депутатів, відправилися до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого, щоб вимагати від нього негайно відновити постачання газу. Проте потрапити у приміщення люди не змогли – невідомі особи заблокували вхід.

Згодом активісти та депутати міськради оголосили у розшук Олександра Гладкого, щоб влаштувати у нього вдома пункт обігріву.

ВАТ “Кіровоградгаз”, у свою чергу, заявило про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики міста Кропивницький. У своїй заяві вони говорять про те, що відповідальність за відключення котелень лежить на керівництві теплових підприємств, міста й області.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович впевнений, що дії Кіровоградгазу по відключенню котелень від газопостачання містять елементи саботажу і політичної диверсії.

Також 15 березня у приміщення Кіровоградгазу не змогли потрапити ні чиновники, ні депутати, ні активісти.

16 березня громадськість Кропивницького зiбралась бiля приміщення ВАТ “Кіровоградгаз” на чергову акцію протесту проти свавілля керівника газорозподільного підприємства Олександра Гладкого.

Проте 16 березня газопостачання у Кропивницькому відновлене у повному обсязі для всіх котелень міста, а загроза зриву перебігу опалювального сезону ліквідована.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар