Кіровоградгаз відключив від газопостачання шість котелень

Котельні ДП "Кіровоградтепло" / © kr-rada.gov.ua

Сьогодні, 14 березня, працівники ВАТ “Кіровоградгаз” почали самостійно відключати від газопостачання котельні ДП “Кіровоградтепло”. Наразі відключено 6 котелень.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На сторінку міськради Кропивницького у Facebook. опублікували відео, на якому невідомі чоловіки перекривають газ для котельні по вулиці Родимцева.

“Від нашого керівництва надійшла вказівка перекрити газопостачання котельню по вулиці Родимцева у зв’язку з існуючою заборгованістю ДП “Кіровоградтепло”. Ми вже це зробили”, – розповів начальник служби експлуатації підземних газопроводів ВАТ “Кіровоградгаз” Сергій Наумушкін.

Як зазначили в аварійно-диспетчерській службі, наразі через відсутність газу зупинено котельні: Миру, ПМК, Робоча, Башкірська, Центральна, Шатила.

У прес-службі ДП “Кіровоградтепло” повідомляють, що перші три котельні забезпечують теплом 42 житлових будинки та 4 освітні установи – дитячі садочки та школи.

“У складних умовах перебігу поточного опалювального періоду, ВАТ «Кіровоградгаз» повинно беззаперечно виконувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 04.10.2017 р. № 720-р «Деякі питання опалювального сезону 2017/2018 року» щодо забезпечення постачання природного газу на джерела теплової енергії теплогенеруючих та теплопостачальних організацій та рішень обласної та міської комісій з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яким заборонено відключення від газопостачання теплогенеруючих підприємств міста для уникнення загрози енергетичного колапсу та надзвичайної ситуації у Кропивницькому”, – додали у прес-службі.

За інформацією Кіровоградгазу, сьогодні 14 березня, у відповідності до проведеного попередження, проведено відключення від газових мереж газоспоживаючого обладнання  котелень ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА»:

  • Котельня по вул. Робоча, м. Кропивницький;
  • Котельня по вул. Родимцева, м. Кропивницький;
  • Котельня по вул. Миру, м. Кропивницький;
  • Котельня по вул. Шатило, м. Кропивницький;
  • Котельня по вул. Башкірська, м. Кропивницький;
  • Котельня по вул. Академіка Корольова, м. Кропивницький;

Причина відключення – непогашення заборгованості та в зв’язку із відсутністю підтвердженого обсягу природного газу на другу декаду березня 2018 року.

Станом на 11 годину ранку 14.03.2018 року ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі 3 118 076,39 грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар