“Червоний” рівень небезпеки у Кропивницькому відміняється

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як повідомляла Перша електронна газета, учора комунальники Кропивницького готувалися до “червоного” рівня загрози. Наразі синоптики не прогнозують у Кропивницькому сильних опадів. 

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Сергій Коваленко.

“Учора ми отримали штормове попередження про небезпечне явище, яке може очікуватися на території міста. Дослівно воно звучало так: 20 березня можливо очікувати сильні опади, налипання мокрого снігу, – розповідає Сергій Коваленко. – Сьогодні зранку ми отримали уточнений прогноз по місту, де зазначається: хмарно з проясненнями, опади, ожеледь, можливе налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, вітер до 15 м/с, температура повітря до -3°С”.

За інформацією начальника управління, відповідно до уточненого прогнозу про “червоний” рівень мова поки не йде.

“Якщо брати рівні загрози у гідрометеорологічних термінах, то на сьогодні ми поки що спостерігаємо помірні опади – це є “зелений” рівень гідрометеорологічного явища. А “червоний” відноситься до стихійного погодного явища”.

Сергій Коваленкого додав, що “червоний” рівень – це коли сніг падає з великою інтенсивністю і випаде більше 21 см за період менше 12 годин. На сьогодні поки що такої загрози синоптичної гідрометеорологи не дають – на території міста не прогнозують інтенсивно великий сніг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар