Новий асфальт вартістю 9,5 млн на вул. Великій Пермській уже розрили

розриття на вул. Великій Пермській, 67

Нове дорожнє покриття на вул. Великій Пермській у Кропивницькому вже довелося розривати. Не минуло й декількох місяців після того, як підрядна організація за 9,5 млн грн виконала капремонт, як свіжий асфальт розрили через витік водомережі під ним.

Нагадаємо, наприкінці вересня розпочався капітальний ремонт вул. Велика Пермська, який вартував міському бюджету 9,5 млн грн. Вкладання асфальту завершили приблизно півтора місяці тому.

Розривати нове дорожнє покриття біля будинку на вул. Велика Пермська, 67 почали учора, 27 грудня.

© Дмитро Маслянников у соцмережі Facebook

Директорка ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград” Валентина Давидчук пояснила Першій електронній газеті, що у них не було іншого вибору, адже, через витік, мешканці декількох будинків уже два тижні були без води.

“На початку грудня там був аварійний витік і ми відключили постачання води. Зробили це по краю проїжджої частини, намагалися не чіпати нове покриття. Ми думали, що не доведеться рити дорогу, але коли подивилися на трубу, виявили, що вона дуже стара і ненадійна. Якщо б ми до неї підключилися знову, то у будь-який момент повторно стався б витік. Тому ми взяли дозвіл на розриття, відключили той аварійний водопровід і підключили новий”.

За словами Валентина Давидчук, люди з декількох будинків скаржилися на відсутність води, тому водоканал був зобов’язаний їх підключити.

Директорка ВКГ ОКВП “Дніпро-Кіровоград” говорить, що, для того, щоб не було подібних ситуацій, до капремонти потрібно виконувати комплексно – із заміною застарілих водомереж, які знаходяться під дорожнім покриттям.

“В ідеалі, перед проведенням капітального ремонту доріг потрібно замінити всі мережі, у тому числі приватні та відомчі, які не знаходяться на балансі нашого підприємства. Ми ж не можемо передбачити, коли і де прорве. У цьому випадку іншого виходу не було. Дуже шкода, що нам довелося розривати нове дорожнє покриття. Окрім того, якби там на врізці до мереж був колодязь, то нам би не довелося рити дорогу. Зараз, коли ми даємо технічні умови мешканцям, то змушуємо на врізці до мережі робити колодязь”.

Валентина Давидчук запевнила, що після завершення ремонту водомережі, асфальт на місці розриття відновлять.

“Ми обов’язково відновимо там дорожнє покриття. Гарантійний лист спецінспекції ми написали, так що все буде на контролі. Розриття має усістися деякий час, утрамбуватися. Ми його будемо підсипати, якщо воно просідатиме. Окрім того, зараз у нас заборонили в таку погоду стелити покриття. Коли нам дозволять, то ми заасфальтуємо”.

Нагадаємо, за 9 млн 510 тис. 850 грн капремонт дорожнього покриття на вул. Велика Пермська виконало ТОВ “ПФ”. Підрядники приступили до роботи наприкінці вересня і близько півтора місці тому завершили капремонт дороги.

Читайте також:


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар