Дві нові зупинки громадського транспорту встановили на вул. Великій Пермській

На вул. Великій Пермській у Кропивницькому встановили дві нові зупинки та дорожній знак “Зупинка автобуса”. Загальна вартість виробництва на встановлення двох зупиночних навісів складає 82,5 тис. грн.

Про це Першій електронній газеті повідомили в Головному управлінні ЖКГ міської ради.

Як розповіла головний спеціаліст відділу будівництва та благоустрою управління ЖКГ Тетяна Криворучко, обидві зупинки виготовило на замовлення та встановило колективне підприємство “Єлізавєта”.

Зупинки розміщені на вул. Великій Пермській перед перехрестям із пров. Фортечним.

Зупинка, яка знаходиться у напрямку руху від центру міста і спортшколи коштувала міському бюджету 34 тис. 819 грн. Сам зупиночний навіс вже встановили, але загалом роботи ще не завершені.

Як пояснила Тетяна Криворучко, ще потрібно виконати благоустрій місця, де стояла попередня зупинка. Договір на виконання робіт по цьому об’єкту планують продовжити на наступний рік.

На замовлення кропивницьких комунальників також встановили зупинку напроти цієї – по вул. Великій Пермській, у напрямку руху в сторону центру міста і спортшколи. Цей зупиночний навіс трохи більший, тому його вартість складає 47 тис. 683 грн.

Окрім зупинки тут встановили також новий знак “Зупинка автобуса”. Попередній демонтували під час капремонту вул. Великої Пермської.

Зазначимо, що другу зупинку і знак встановили біля нового заїзного кармана для громадського транспорту, який побудували на місці, де з осені 2016 року намагалися побудувати незаконну парковку.

жовтень 2016 року

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2016 року за адресою вул. Верхня Пермська 11/2, підприємець В’ячеслав Волошаненко почав будувати незаконну стоянку, бо у аптеки, власники якої орендують у нього приміщення, немає прибутків. Взяти дозволи на розміщення цього об’єкту в міськраді та погодження від поліції Волошаненко забув. Крім того, майбутня парковка, за планами ініціатора будівництва, має зайняти частину тротуару.

Патрульна поліція Кропивницького також підтвердила незаконність зведення парковки по вул. Великій Пермській 11/2 і пообіцяла притягнути до адмінвідповідальності ініціатора будівництва.

Однак, після нетривалої паузи підприємець продовжив зведення незаконної парковки. Вже через півроку після початку встановлення незаконної заїздної кишені, у Кропивницькому міська влада згадала, що з цим об’єктом треба щось вирішувати.

16 серпня цього року на місці заїзного “карману”по вул. Великій Пермській почали облаштовувати місце під асфальтування і чиновникам знову довелося втручатися. А згодом управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради Кропивницького і заступник міського голови Олександр Грабенко під час перевірки не зафіксували жодних будівельних робіт на місці майбутньої парковки.

Зрештою 27 вересня незаконну парковку знесли.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар