Як на Кіровоградщині минув осінній призов

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Цього осіннього призову з Кіровоградщини для проходження строкової військової служби відправили 590 юнаків. Військовий комісаріат виконав встановлену норму призову, але в структурі кажуть, що цього року високий рівень неявки призовників, а також тих, хто за станом здоров’я чи у зв’язку із перебуванням під слідством не можуть поповнити ряди військових.

Про це інформує Перша електронна із посиланням на Кіровоградський обласний військовий комісаріат.

Усі 590 юнаків пройшли заходи професійно-психологічного відбору та визнані призовними комісіями придатними за станом здоров’я до проходження військової служби. Наразі юнаків направили до навчальних центрів, зокрема: Збройних Сил України – 400 осіб; Національної гвардії України – 170 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 20 осіб. Після прийняття військової присяги та отримання навиків певних військових спеціальностей усі солдати будуть розприділені до військових частин.

“Незважаючи на повне виконання визначеного завдання щодо призову на строкову військову службу, осінній призов 2017 року мав свої особливості основною із яких був високий відсоток неявки призовників до призовних дільниць, а також неналежне відношення певних категорій посадових осіб органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій до заходів, пов’язаних з організацією та проведенням призову, що визначені законодавчими документами, – йдеться у повідомленні Кіровоградського обласного військового комісаріату, – Окрім зазначеного, останнім часом збільшилась кількість призовників, які мають погіршення стану здоров’я внаслідок впливу екологічних, економічних та соціально-демографічних чинників або перебувають під слідством за адміністративні та кримінальні правопорушення, знаходяться у розшуку за неявки на призовні дільниці”.

За ухилення від проходження військової служби у нашій країні передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, уже в листопаді планове завдання щодо призову на строкову військову службу на Кіровоградщині було виконано на 97%. І це незважаючи на те, що 66% від загальної кількості осіб, що викликалися до військових комісаріатів, не приходять у військкомати і ухиляються від служби.

Відзначимо, на початку жовтня військкомат анонсував, що з Кіровоградської області планується призвати 480 осіб, з них 290 у Збройні Сили, 170 у Національну Гвардію і 40 у Державну спеціальну службу транспорту.

Окрім того, цьогоріч, вперше за часи існування Збройних Сил України, проведено призов випускників військових кафедр на військову службу до лав ЗСУ. На Кіровоградщині служити в лавах збройних сил відправили 68 офіцерів запасу.


Кіровоградський обласний військкомат звертається з проханням повідомляти про вимагання хабара посадовими особами військкоматів на “телефон довіри” – 0522 24 94 28.

Нагадаємо також, у серпні цього року слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено розслідування у кримінальному провадженні відносно службовця Кіровоградського обласного військового комісаріату, який за 750 доларів США обіцяв «відкупити» товариша від призову на строкову військову службу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар