На Кіровоградщині судитимуть службовця військкомату, який за 750 доларів обіцяв “відмазати” товариша від призову

Ілюстрація: 112 Україна

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області завершено розслідування у кримінальному провадженні відносно службовця Кіровоградського обласного військового комісаріату, який за 750 доларів США обіцяв «відкупити» товариша від призову на строкову військову службу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби прокуратури Кіровоградської області.

Як встановлено, провідний спеціаліст Кіровоградського обласного військового комісаріату, дізнавшись, що знайомому необхідно з’явитись до комісаріату для проходження контрольно-медичної комісії з метою встановлення придатності/непридатності останнього до військової служби, вирішив використати відповідну інформацію на свою користь. Так, за 750 доларів США неправомірної вигоди від пообіцяв вплинути на винесення висновку про його непридатність до військової служби.

Обвинувальний акт за ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) скеровано до суду для розгляду по суті.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вказану особу було викрито на отриманні другої частини неправомірної вигоди 16 травня 2017 року слідчими прокуратури за оперативного супроводу СБУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар