Арешт і вдвічі більша застава: ймовірній хабарниці з обласної податкової змінили запобіжний захід

Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення суду першої інстанції щодо заступниці начальника Гoловного Управлiння ДФС в областi Олени Берестовенко, яку 20 верeсня затримали СБУ спiльно з військoвою прoкуратурою. Замість 128 тис. грн застави, яких було достатньо, щоб залишатися на волі, чиновницю взяли під варту на 48 діб прямо у залі суду і призначили вдвічі більшу заставу – 256 тис. грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на офіційний сайт Апеляційного суду Кіровоградської області.

Заступницю начальника Головного Управління ДФС в області Олену Берестовенко разом із начальницею управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області Оксаною Ревою 20 вересня у одному з кафе на виїзді з міста затримали співробітники СБУ та військової прокуратури після отримання 80 тис. грн хабара.

22 вересня слідчий суддя Ленінського райсуду Кропивницького Леонід Плохотніченко обрав запобіжні заходи обом підозрюваним.

Не зважаючи на те, що обом підозрюваним чиновницям інкримінували кримінальне правопорушення, яке підпадає під ч.3 ст.386 ККУ (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), їм визначили різні запобіжні заходи. Вища за посадою Олена Берестовенко отримала запобіжний захід у вигляді застави у 128 тис. грн і її звільнили з-під варти прямо у залi суду. А от для Оксани Реви суддя Плохотніченко обрав запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 480 тис. грн.

Але учора, 5 жовтня, за результатами розгляду апеляційної скарги, поданої прокурором на ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду, колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Кіровоградської області постановила:

  • Апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні – задовольнити частково.
  • Ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограда від 22 вересня 2017 року – скасувати.
  • Клопотання слідчого військової прокуратури Кіровоградського гарнізону, – задовольнити частково.
  • Застосувати відносно підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 48 днів, взявши її під варту з зали суду негайно.
  • Визначити суму застави у сумі 160 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, (1600х160), в сумі 256 000 грн.
  • У разі внесення застави, покласти на підозрювану наступні обов’язки: – прибувати за викликом до слідчого, прокурора або суду; – утримуватися від спілкування із свідками по справі; – не відлучатися з м. Кропивницького, без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Нагадаємо, 28 вересня, Апеляційний суд Кіровоградської області відпустив під домашній арешт ймовірну спільницю Оксани Берестовенко начальницю управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області Оксану Реву. Суд задовольнив скаргу захисту обвинуваченої і змінив їй міру запобіжного заходу із 60 днів арешту з можливістю виплати застави у розмірі 480 тис. грн на домашній арешт.

Стаття одна – ухвали різні: як обирали запобіжні заходи підозрюваним у хабарництві чиновницям податкової

Поширити:

Залишити коментар:

коментар