Друга підозрювана у хабарництві чиновниця податкової проведе 2 місяці за ґратами або заплатить 480 тис. грн

Начальниця управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС Кіровоградської області Оксана Рева, яку підозрюють у отриманні хабаря, до суду проведе 2 місяці під вартою. Або ж заплатить заставу у розмірі 480 тис. грн. Таке рішення сьогодні, 22 вересня, ухвалив слідчий суддя Ленінського райсуду Кропивницького Леонід Плохотніченко.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Оксану Реву разом із заступницею начальника Головного Управління ДФС в області Оленою Берестовенко 20 вересня у одному з кафе на виїзді з міста затримали співробітники СБУ та військової прокуратури після отримання 80 тис. грн хабара.

Справу щодо Оксани Реви почали розглядати першою, але перенесли для ознайомлення її захисту із довідкою, яку обвинувачення не передало вчасно.

Вже після того, як суд за 128 тис. грн застави відпустив ймовірну напарницю Оксани Реви по хабарництву Олену Берестовенко, продовжили розгляд справи щодо начальниці управління податків і зборів з фізичних осіб.

До перерви слідчий військової прокуратури клопотав про обрання щодо підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати застави у розмірі 1 млн грн.

На думку військового прокурора, наявні ризики впливу підозрюваної на слідство. Крім того, враховуючи той факт, що вона після затримання продовжує перебувати на посаді начальниці управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС області, вона має право доступу до документів і може знищити докази.

Адвокат Реви висловив свою незгоду із аргументацією обвинувачення і просив суд не задовольняти клопотання військової прокуратури. На думку захисника, обвинувачення не обгрунтувало належним чином свої вимоги. Також адвокат наголосив, що розмір застави, який оголосили представники прокуратури, є необгрунтованим. Він клопотав визначити заставу в межах 128-29 тис. грн і обрати запобіжний захід не пов’язаний із триманням під вартою.

Повернувшись із нарадчої кімнати суддя Леонід Плохотніченко оголосив ухвалу, згідно з якою задовольнив клопотання обвинувачення щодо тримання підозрюваної під вартою. Але розмір застави зменшив – замість суми у 1 млн грн, про яку клопотала прокуратура, Оксана Рева може заплатити 480 тис. грн за свою волю до остаточного вироку.

Нагадаємо, співробітники СБ України спільно з військовою прокуратурою у Кропивницькому викрили на хабарі заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Кіровоградській області. Її звинувачують у вимаганні хабара в розмірі 80 тисяч гривень.

Ленiнський райсуд Крoпивницького за 128 тис. грн вiдпустив на вoлю заступницю начальника Гoловного Управлiння ДФС в областi Олени Берестовенко.

  Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар