Борги перед “Кіровоградтепло” перевищили 150 млн грн

Станом на 6 листопада 2017 року заборгованість споживачів ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” складає понад майже 158,5 млн грн.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі підприємства.

Заборгованість мають:

  • Населення – 38,2 млн грн,
  • Бюджетні установи – 5,3 млн грн,
  • Госпрозрахункові організації  – 0,9 млн грн,
  • Невідшкодована різниця в тарифах для населення та бюджетних установ – 114,4 млн грн.

Від своєчасних розрахунків споживачів залежить стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 р. – адже тільки за такої умови підприємство матиме змогу розраховуватись за спожитий природний газ та отримувати  ліміти газу для забезпечення роботи котельних у штатному режимі.

Оплата за спожитий газ автоматично здійснюється банківськими установами за встановленим коефіцієнтом розподілу коштів з рахунків підприємства із спеціальним режимом використання, на які надходить оплата споживачів за надані послуги теплопостачання.

В складних умовах сьогодення, ми повинні розуміти, що  перебіг опалювального сезону залежить тільки від дотримання платіжної дисципліни, своєчасних розрахунків споживачів усіх категорій та відповідальності керівників міських установ і організацій та мешканців міста .

Несплата заборгованості за надані послуги централізованого опалення у встановлені чинним житлово-комунальним законодавством строки тягне за собою звернення підприємства до суду та винесення рішення про стягнення із споживача основної заборгованості, 3% річних, інфляційних втрат та витрат по сплаті судового збору, що значно збільшує суму заборгованості.

Після отримання виконавчих листів та судових наказів по стягненню заборгованості за послуги з централізованого опалення, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження» працівниками ДВС здійснюються наступні заходи :

  • накладення арешту на все рухоме та нерухоме майно з забороною його відчуження;
  • встановлення місця отримання заробітної плати , пенсії та звернення стягнення на них;
  • примусове вилучення майна для подальшої його реалізації.

При цьому  додатково з боржників підприємства, справи яких знаходяться на примусовому виконанні в органах ДВС, стягується 10% від  суми заборгованості в якості виконавчого збору, а також відшкодовуються витрати по здійсненню та веденню виконавчого провадження.


Нагадаємо, не дивлячись на те, що міська комісія з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні ухвалила розпочати опалювальний сезон 22 жовтня, у цей день тепло в домівках кропивничан не з’явилося. Через величезні борги кропивницьких теплових підприємств перед НАК “Нафтогаз України” ВАТ “Кіровоградгаз” відмовився подавати паливо на підприємства.

25 жовтня міська влада заявила, що у Кропивницькому були запущені в роботу усі котельні, крім найбільшої – Південно-Західної. Опалювати почали 534 житлових будинки із 797, що мають централізовану систему опалення.

Разом з тим, адміністрація ВАТ “Кіровоградгаз” звинувачує теплогенеруюче підприємство ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” у несанкціонованому відборі природного газу з розподільних мереж і констатує, що за ці об’єми блакитного палива підприємство заплатить за подвійним тарифом.

У відповідь на звинувачення “Кіровоградгазу”, “Кіровоградтепло” відповідає, що “старі” борги накопичуються не з провини підприємства, зокрема, внаслідок несвоєчасної компенсації різниці в тарифах та багатомільйонної заборгованості населення й бюджетних організацій за централізоване опалення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар