Судове засідання у справі жорстокого вбивства кропивницького таксиста знову не відбулося

підозрювані Дмитро Царенко та Віталій Пугаченко / © Перша електронна газета

Сьогодні, 14 червня, у Ленінському райсуді Кропивницького мало відбутися чергове судове засідання у справі жорстокого вбивства кропивницького таксиста Євгена Орлова. Однак справу сьогодні не розглядали через відсутність адвокатів підозрюваних. Після місячної перерви суд відклав розгляд справи ще на тиждень.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У жорстокому вбивстві 31-річного водія таксі Євгена Орлова підозрюють екс-нацгвардійця Дмитра Царенка та неповнолітнього Віталія Пучагенка.

Сьогодні під час засідання головуюча суддя Світлана Льон оголосила інформацію про те, що до суду надійшли заяви від захисників обох підозрюваних. Адвокат Дмитра Царенка повідомила, що не може брати участь у засіданні через хворобу, а Віталія Пучагенка – через участь у іншому судовому засіданні. Обоє захисників просили перенести розгляд справи.

Усі сторони процесу погодилися, що у такому складі проводити засідання неможливо, і суддя Світлана Льон оголосила перерву на тиждень.


Нагадаємо, Віталія Пучагенка та Дмитра Царенка підозрюють у жорстокому вбивстві 31-річного водія таксі Євгена Орлова.

Кропивничанина убили 27 березня 2017 року під час виконання ним робочого замовлення. За два дні понівечене тіло потерпілого виявили у багажному відділенні його ж автомобіля на виїзді з міста. Підозрюваного Дмитра Царенка поліцейські розшукали за місцем проживання, а іншого, неповнолітнього Віталія Пугаченка – вже за місцем навчання.

За версією слідства, 27 березня 2017 року підозрювані колишній нацгвардієць Дмитро Царенко та неповнолітній Віталій Пугаченко попередньо запланували вчинення злочину і розподілили між собою ролі. Для цього вони викликали таксі до приватного домоволодіння одного із садових товариств. За кермом автівки ВАЗ 2107 на виклик приїхав 31-річний Євген Орлов.

Підозрювані почали вимагати у нього гроші, а коли таксист їм відмовив, удвох почали його бити. Нападники наносили жертві множинні удари руками і ногами, й далі вимагаючи передати їм гроші.

Коли Євген Орлов відповів, що не має при собі грошей, підозрюваний Дмитро Царенко взяв до рук невстановлений колюче-ріжучий предмет і наніс таксисту 14 колючих ударів у шию, грудну клітину, спину та стегна. Ці тяжкі травми нанесені Євгену Орлову викликали сильну крововтрату і призвели до його смерті.

Потім удвох із Царенком зловмисники знайшли ключі від автомобіля, поклали тіло жертви у багажник і вирушили в напрямку до виїзду з міста. Там, з метою приховати свої злочини, вони залишили автомобіль разом із тілом жертви.

© зі сторінки очільника ГУНП області Сергія Кондрашенка у соцмережі Facebook

У першій інстанції обом підозрюваним було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 діб. Але пізніше в Апеляційному суді першому підозрюваному залишили рішення без зміни, а неповнолітньому змінили на домашній арешт. Під час розгляду цієї справи у суді підозрюваним вже двічі продовжували запобіжні заходи – Дмитра Царенка щоразу залишали під вартою, а неповнолітнього Віталія Пугаченка під домашнім арештом.

Старший підозрюваний Дмитро Царенко виявився екс-нацгвардійцем, учасником АТО. Він проходив службу у в/ч №3011, яка дислокується у Кропивницькому. За матеріалами слідства, його було звільнено за власним бажанням напередодні скоєння злочину. Проте сам підозрюваний на суді заявив, що його звільнили заднім числом. За його словами, з 3 березня до 3 квітня він знаходився у відпустці.

За словами захисниці Царенка, зараз тривають судові тяжби, де вони намагаються довести, що його звільнили незаконно, заднім числом.

підозрюваний Дмитро Царенко, судове засідання 15.08.2017

Прокуратура інкримінує колишньому нацгвардійцю скоєння злочинів передбачених пунктами 6 та 12 част. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів заподіяне за попередньою змовою групою осіб; част. 4 ст. 187 КкУ – розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; част. 1 ст. 304 КкУ – втягнений неповнолітніх у злочинну діяльність; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом поєднане з насильством.

Окрім того, як вже повідомляла Перша електронна газета, під час обшуків, у рамках розслідування, у помешканні екс-нацгвардійця знайшли боєприпаси. Це злочин передбачений ст. 263 КкУ – незаконне придбання та зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Неповнолітній підозрюваний Віталій Пугаченко наразі вчиться на 1-му курсі медичного коледжу. А на момент скоєння інкримінованого Пугаченку злочину, він був 9-класником гімназії-інтернату “Пролісок”. Як виявилося, він у 2016 році вже притягався до кримінальної відповідальності. Пугаченко, у складі компанії з трьох чоловік, бив і ставив на коліна однолітка у Ковалівському парку. Суд визнав винними усіх неповнолітніх фігурантів справи, проте за ґрати вони не сіли – їх відправили під нагляд батьків.

Підозрюваний Віталій Пугаченко та його матір. Судове засідання 18.09.2017

Обвинувачення інкримінує йому скоєння злочинів передбачених пунктами 6 та 12 част. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (КкУ) – умисне вбивство з корисливих мотивів заподіяне за попередньою змовою групою осіб; част. 4 ст. 187 КкУ – розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; ч. 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом поєднане з насильством.

Згодом під час розгляду справи у суді з’ясувалося, що Віталій Пугаченко у 2016 році вже притягався до кримінальної відповідальності. Він, у складі компанії з трьох чоловік, бив і ставив на коліна однолітка у Ковалівському парку. Суд визнав винними усіх неповнолітніх фігурантів справи, проте за ґрати вони не сіли – їх відправили під нагляд батьків.

21 грудня 2017 року, під час судового засідання, обидва підозрювані повністю не визнали своєї провини.

Як виявилося пізніше, у підозрюваних Дмитра Царенка та Віталія Пугаченка була спільниця, яка допомагала вантажити тіло потерпілого у багажник і замітати сліди на місці злочину.

Усі подробиці цього жахливого злочину і розгляду справи у суді читайте на нашому сайті за ПОСИЛАННЯМ.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар