Працівники кропивницької служби пробації здавали кров

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 13 квітня, працівники Подільського, Фортечного та Кіровоградського районних секторів Кропивницького міського відділу з питань пробації взяли участь в акції до Всесвітнього дня донора.

Всесвітній день донора крові — міжнародний день, який щорічно відзначається 14 червня. П’ятдесят восьма сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, відзначаючи позитивний ефект проведення у 2004 році в цілях сприяння добровільному і безкоштовному донорству крові прийняла 23 травня 2005 р. резолюцію про заснування Всесвітнього дня донора крові.

У цей день в 1868 році народився Карл Ландштейнер, австрійський лікар, імунолог, який отримав в 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями. Хоча потреба в крові є загальною, доступ до неї тих, хто її потребує, на жаль, загальним не є.

Тому кожен донор, який здає кров безоплатно, робить свій безцінний внесок у добру справу — порятунок людських життів.

Людмила Присяжнюк,
Фортечний районний сектор з питань пробації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар