Понад сотня “неофіційних” працівників колл-центру в Кропивницькому незаконно використовували власність корпорації «Microsoft»

Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Придніпровського управління Департаменту кіберполіції НПУ спільно з місцевою прокуратурою м. Кропивницький, в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 176 КК України, припинено незаконну діяльність колл-центру на території м. Кропивницький.

Про це йдеться на сайті Кіберполіції.

Досудовим розслідування було встановлено, що протягом тривалого часу, в ході здійснення своєї господарської діяльності, працівниками компанії незаконно здійснювалось відтворення неліцензійних продуктів, авторські права на які належать виключно корпорації «Майкрософт».

В ході проведення санкціонованого обшуку в приміщеннях колл-центру, встановлено, що в зазначеної компанії неофіційно працювало понад 100 громадян України. Зазначені працівники, під виглядом продажу товарів та надання консультативних послуг приймали платні телефонні дзвінки від громадян різних країн світу.

Крім того, в рамках вищевказаної слідчої дії, було виявлено ряд порушень в сферах використання ІР – телефонії, трудового та податкового законодавствах України, за які також передбачена кримінальна відповідальність.

В результаті проведення обшуку, було вилучено 133 одиниці комп’ютерної техніки, на суму понад 700000 гривен. Досудове слідство триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар