Чотири серіали про жінок (частина 2)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У наш час з’являється все більше кіноісторій, в яких творці дозволяють героїням бути не лише розумними й самодостатніми, а цілком щасливими у житті, яке вони свідомо обрали. Перед вихідними ми публікували підбірку різножанрових серіалів про жінок. Ясно, що таких історій більше, ніж чотири. Тому навздогін свята тримайте другу частину серіалів про жінок.  


Велика маленька брехня (Big Little Lies) – психологічна драма
(США)

Якщо ви ще не бачили цей серіал, який увійшов у десятку найкращих у 2017 році, то вихідні саме час для цього. Сюжет заснований на однойменному романі австралійської письменниці Ліан Моріарті. Головні героїні – Медлін (Різ Візерспун), Селеста (Ніколь Кідман) і Джейн (Шейлін Вудлі), товаришують між собою, а їхні діти відвідують один і той же дитячий садочок. Одна з них, має близнюків, вона ні в чому не має потреби, живе в достатку. Друга заробляє на життя своєю працею, постійно що-небудь робить, вона здається може все! Але робить вона це для другої дитини, зі старшою, дорослою донькою у неї не складається. Ну а третя – сама виховує сина. Здавалося, що вони дуже різні, щоб товаришувати. Але об’єднує цих жінок, головним чином, моторошна подія – загадкове вбивство, що сталося на батьківських зборах в дитсадку. Начебто і питання стояли не гострі – збір грошей на дрібні потреби… Які у них таємниці, що вони приховують за лицемірними масками?

Музика, краєвиди океанічного узбережжя, інтер’єри будинків – все це заслуговує окремої вашої уваги.

1 сезон, 7 епізодів тривалістю 50 хв.

Чужоземка (Outlander) – фантастичка мелодрама
(США та Велика Британія)

Ця сага про велике кохання Клер Рендолл і Джеймі Фрезера, якому не страшні ні простір, ні час. Серіал знятий за серією романів Діани Геблдон.

Після закінчення Другої світової війни британська медсестра Клер (Катріона Белфі) поїхала з чоловіком Френком (Тобайас Мензіс) до Шотландії на другий медовий місяць. Френк шукає згадки про свого пращура – Джонатана Рендалла. Його дружина після жахіть війни наново будує їхні стосунки, і ніби знаходить спокій та затишок. Але під час цієї поїздки відбувається щось незрозуміле – один швидкоплинний дотик до каменя з древнього святилища – і Клер непоясненим чином переноситься з XX століття в 1743 рік. Де й зустрічає Джеймі Фрезера (Сем Хьюен).

3 сезони. Середня кількість епізодів – 13. Тривалість серії – 55 хв.

Неймовірна місіс Мейзл (The Marvelous Mrs. Maisel) – комедія, драма
(США)

Познайомтесь з Міріам (Рейчел Броснахен). Вона з заможної родини університетського професора математики та завжди чітко знає, чого хоче від життя. Вона заміжня, має двоє дітей, шикарну квартиру в престижному районі Нью-Йорка та все, щоб вважати своє життя по-справжньому щасливим. Виглядає вона ідеально, а чоловік жодного разу не бачив її без макіяжу. Вдень її Джоел (Майкл Зеген) – бізнесмен, але не надто щасливий від того, чим займається. Він мріє реалізувати себе як стендап комік. Вибити кращий час для виступу в клубі чоловікові допоможе її талант будувати стосунки з людьми.

Скажемо відверто – розповідати смішно про буденне в неї виходить краще за чоловіка, але за вікном 1958 рік і жінкам на комедійній сцені не раді. Але тріщина між подружжям росте і Джоел йде з сім’ї. Ну, що ж – треба давати з цим раду. Хоч кількох зривів та навіть арештів не уникнути.

І це буде найоптимістичніший та найлегший серіал з проектів Amazon.

Поки 1 сезон на 8 епізодів. Тривалість серії – 57 хв.

Джессіка Джонс (Jessica Jones) – супергеройський детектив, драма, фантастичний
(США)

Серіал заснований на одноіменному коміксі Marvel. Джесіка (Крістен Ріттер) вже давно отримала надлюдські здібності внаслідок експериментів з генами. В минулому в її житті був чоловік на ім’я Забідай Кілгрейв (Девід Теннант), який здатен підкорювати людей власній волі. Він використовував її силу задля власних цілей. Через рік після таких «стосунків» Джессіка кидає його.

Тепер Джесіка – приватний детектив і допомагає людям, у яких теж є надзвичайні здібності. У неї складні: клієнти, стосунки з людьми та алкоголем. І єдине, що залишається, якось справлятися. Але життя приготувало для Джессіки нову зустріч з Кілгрейвом. І вона не буде сповнена радості чи ностальгії.

Ця супергеройся історія – частина світу Marvel. Хронологічно події у серіалі відбуваються після подій у фільмі Месники, а саме нападу інопланетян на Нью-Йорк і руйнування Нью-Йорка, яке у серіалі назване «Інцидент», а також після серіалу першого сезону серіалу Шибайголова. От так от все непросто.

2 сезони. Кількість епізодів в сезоні – 13. Тривалість серії – 52 хв.

 Ганна Коломієць для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар