Весільний вінок з Кіровоградщини показують на Broom strееt у Нью-Йорку

На одному з рекламних екранів на Broom strееt у Нью-Йорку показують презентацію міжнародного івенту “i am u are”, що стартує 24 березня і має на меті відкрити світу сучасну Україну. Серед речей, якими пишається і які продемонструє під час цього заходу Україна – репліка весільного вінка з колекції “Баби Єльки”.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ГО “Баба Єлька” і журналу VOGUE. UA.

“i am u are” — масштабний проєкт про креативну економіку України в США. Його головна мета — презентація сучасної країни та її креативників під час триденного заходу 24–26 березня 2023 року у Skylight at Essex Crossing, розташованому в центрі Нижнього Іст-Сайду — району з понад сторічною історією, що втілює автентичність Нью-Йорка і де народжуються світові модні, культурні та кулінарні тренди.

Саме там відвідувачі побачать копію весільного вінка з села Котівка Новомиргородської громади, оригінал якого зберігається в колекції «Баби Єльки», а саму ж репліку виконала відома майстриня Олена Мітюріна.

Довідково.

В межах "i am u are" будуть реалізовані: ярмарок, виставка, презентації стартапів.

Учасники будуть представлені у різних категоріях, зокрема мода, книги, кераміка, технології, product design, етнографія. Серед виробів улюблені всіма: IENKI IENKI, BETTTER, Anton Belinskiy, KSENIASCHNAIDER, PASKAL, Masha Popova, Anna October, JUL, BEVZA, Nomis Jewelry, LUTIKI, GUNIA project, TRIP:TYCH, Guzema Fine Jewelry поміж інших.

Особливої уваги заслуговує відділ етнографії, до якого долучилися унікальні майстри з найвіддаленіших куточків України: Музей Івана Гончара, Carpathian Cult, ShchukaRyba, Viltse, Lashko family, Old Khata Project, Bubny in Ukraine, Petrychuk Bohdan, Hutsul Authentica та багато інших учасників, які підтримують і відроджують старовинніу українську культуру.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар