У четвер, 19 серпня, команда фольклорно-етнографічного проекту “Баба Єлька” спільно з “Ресторацією Кропивницьких” та шефкухарем Василем Дерев’янком організуються звану вечерю. Меню якої складуть страви, в основі яких – старовинні рецепти традиційної кухні, зібрані під час експедицій Кіровоградською областю.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку Баби Єльки у Facebook.
“Координаторка напрямку “Смачна Кропивниччина” Інна Тільнова розповість про те, які страви найпоширеніші на Кіровоградщині, чим найчастіше пригощають бабусі в експедиціях, де готують борщ на молоці і капусняк зі шпротами. Окрім того, кожен зможе продегустувати “вареники з піском”, приготовлені за рецептом із села Куцеволівка.
Також учасникам запропонують разом подумати, що може стати гастрономічним брендом Кіровоградщини”.
Вечеря розпочнеться о 19:00 у Ресторації Кропивницьких за адресою вулиця Дворцова, 29. Вартість сету із шести страв – 500 гривень. Забронювати столик можна за номером 099 000 35 88.
Нагадаємо, центр гастрономічних досліджень і Баба Єлька видають кулінарну книгу про Кіровоградщину.
Читайте також: Історію Чорного Ворона і його повстанців показують у музеї в Розумівці