У Кропивницькому музеї покажуть слов’янських бестій

Завтра, 8 грудня, у Музеї мистецтв відкриється виставка «Слов’янський Бестіарій». Це серія ліногравюр, створених школярами-учасниками міжнародного проєкту «Коли більше об’єднує, ніж розділяє».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Facebook-сторінки Баби Єльки.

Просвітницький проєкт «Коли більше об’єднує, ніж розділяє» проходив на базі Голованівського ліцею імені Тараса Шевченка (Україна, Кіровоградська область) і початкової школи імені Емілії Герчак в місті Гродкув (Польща, Сілезія). Його розробили і реалізували Майя Цьонка (ГО «O Wilku Mowa») і Світлана Листюк (ГО «Баба Єлька») за фінансової підтримки Польсько-української ради молодіжного обміну.

Під час занять і творчих воркшопів учасники поглибили свої знання зі слов’янської міфології і фольклору, використовуючи у якості джерел народні казки, легенди і міфи.
Одним з результатів навчання стала збірка «Слов’янський Бестіарій», ілюстрації до якої – ліногравюри – школярі створили власноруч. Русалка, Лихо, Лада, Мавка, Чугайстер, Лісовик, Біс та інші істоти, зображені на гравюрах, демонструють яскраву фантазію школярів і розуміння прадавньої культури українського і польського народів.

Виставка працюватиме з 8 по 24 грудня. Відкриття о 14:00.

Нагадаємо, гравюри школярів з Кіровоградщини виставили у польському музеї.

Читайте також: «Коли більше об’єднує»: як українці і поляки вчилися цінувати народну культуру

Поширити:

Залишити коментар:

коментар