Безпечна оренда автомобіля: правила і рекомендації

Останнім часом на ринку послуг стає все популярнішою оренда автомобілів. Сервіс, який в Європі і США давно випробуваний і доступний кожному, в Україні лише набирає обертів. Проте вже сьогодні в більшості міст є така опція. Зокрема наразі доступна оренда авто в Одесі, Києві, Львові та інших туристичних і бізнес-центрах України.

Провідні авто компанії пропонують транспорт, який відповідає різним запитам – преміум-клас, бізнес-авто чи сімейне, на кілька годин, добу, тиждень чи довше, авто з водієм чи без тощо.

Звісно, обираючи послугу й автівку користувач, а в даному випадку водій чи пасажир, замислюються над можливими ризиками. Оренда автомобіля може бути безпечною, якщо дотримуватися кількох важливих правил та рекомендацій:

1. Вибір надійної компанії: Оберіть добре відому та надійну компанію з хорошою репутацією. Перевірте рейтинги і відгуки інших клієнтів.

2. Страхування: Переконайтеся, що обраний вами автомобіль застрахований на різні випадки. Зазвичай список включає в себе страхування від аварій та відповідальності перед третіми особами.

3. Документи: Перевірте, чи у вас є всі документи, необхідні для користування автомобілем, зокрема це водійське посвідчення (якщо орендуєте авто без водія, а збираєтеся кермувати самостійно) та міжнародний водійський документ (якщо ви іноземець). Вимоги можуть змінюватися залежно від компанії, тому проконсультуйтеся з менеджером обраної фірми.

4. Перевірка автомобіля: Перед підписанням орендного договору ретельно огляньте автівку на наявність пошкоджень, ознайомтеся з сертифікатом чи будь-яким іншим документом, який засвідчує, що авто пройшло техогляд і не має пошкоджень чи технічних несправностей, які впливають на його якість і вашу безпеку. Разом з менеджером зробіть записи про стан автомобіля в орендному договорі.

5. Запасний ключ та номер телефону компанії: Майте при собі запасний ключ від автомобіля та контактні дані компанії, в якої ви орендували авто. Найкраще – збережіть в телефоні номер «гарячої лінії» компанії і номер менеджера, який оформляв ваш договір оренди.

6. Безпека: Не залишайте свої речі на видному місті (приміром, на передньому пасажирському сидінні), не тримайте дорого вартісні і цінні речі (гроші, прикраси, особисті документи) в бардачку чи просто на сидінні, завжди замикайте авто і перевіряйте, чи підняте скло, коли йдете навіть на кілька хвилин. У місті паркуйтеся лише у відведених для цього місцях, а на трасі – поблизу зупинок міжміського транспорту, автозаправок, об лаштованих зон відпочинку.

7. Дотримання строків оренди: Перевірте, чи в договорі оренди правильно вказані строки оренди і дотримуйтеся їх, щоб повернути автівки вчасно й уникнути додаткових витрат. У випадку, якщо необхідно подовжити термін оренди, завчасно зверніться до свого менеджера і зробіть це, не порушуючи умов договору.

І нехай ваша орендна угода і обраний автомобіль будуть надійними і безпечними!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар