22 порушення ПДР і смерть дівчини. Ексголові Кіровоградської ОДА загрожує ув’язнення

Державне бюро розслідувань виявило 22 постанови про перевищення швидкості на народного депутата Андрія Ніколаєнка, який торік збив на смерть 18-річну дівчину на Житомирщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ДБР.

Трагічна подія трапилася 3 листопада 2023 року на трасі Київ-Чоп у селі Березівка Житомирського району. Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат і колишній очільник Кіровоградської ОДА, на швидкості збив дівчину-пішохода.

Слідство встановило, що депутат всупереч вимогам ПДР рухався з Києва до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості від 40 до 50 км/год. Одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де й сталася аварія. Значне перевищення допустимої швидкості також підтвердила фототехнічна експертиза в межах слідства.

У цей час 18 річна місцева мешканка перебігала проїзну частину в селі. Водій не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості і зупинки автомобіля, та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху з допустимою швидкістю не більше 110 км/год та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій залишити межі проїзної частини.

Також стало відомо, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості, зокрема лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Народний депутат України підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Наразі слідчі ДБР відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Нагадаємо, Андрій Ніколаєнко з 2010 по 2014 роки (до втечі Януковича) працював на посадах заступника голови і голови Кіровоградської облдержадміністрації. Був членом нині забороненої "Партії регіонів". Після Революції Гідності влаштувався першим заступником голови Донецької ОДА, керував відбудовою  Слов'янська. У політичній сфері - очолював партію «Основа», є членом партії ВО "Батьківщина".

Поширити:

Залишити коментар:

коментар