Водоканал місяць не ліквідовує порив поблизу Кропивницького

© Місце пориву. Фото Суспільного

Майже місяць тому на магістральному водогоні поблизу Кропивницького стався порив. Вода подолала два кілометри і тепер тече вулицями Старої Балашівка.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

Місце пориву розташоване на кукурудзяному полі, за межами міста. Як розповідає місцева жителька Любов Ножка, вода близько місяця тече звідти територією непрацюючої ферми аж до Старої Балашівки.

Жінка бачила, як нещодавно приїжджали працівники водоканалу, але течію так і не спинили. Струмочок стає все сильнішим, а грунтова дорога перетворюється на болото.

829ca6a87470fa9c

8fb0855f80272245b7901a7fccaa1867.jpg

За словами тво. директора водоканалу Андрія Шепеля, заявку про порив вони отримали 25 серпня. Не усували його, бо бракує людей – всі сили кинули на заміну водогону на вулиці Вокзальній. На Балашівку ж посилали бригаду, яка обстежила місце пориву.

9a966000de22cf39

Шепель наголошує, що цей водогін за 40 років жодного разу капітально не ремонтували, бо для цього потрібно відключити від водопостачання майже пів міста. Усунути ж течію планують за кілька днів.

Щодо втрати величезних об’ємів води, за які доведеться комусь платити, директор водоканалу “заспокоює” – подібні “непередбачувані ситуації” вже закладені в тариф і містяни сплачують за майже 30% втрат води.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар