Кропивницькі школярі підтримали дітей із рідкісним синдромом

Учора, 7 вересня, на території ліцею “Вікторія-П” відбулася акція на підтримку дітей з синдромом м’язової дистрофії Дюшенна.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Учасниками стали ліцеїсти, які в знак солідарності з хворими дітьми, підняли вгору червоні кульки – всесвітній символ видимості людей з м’язовою дистрофією. Акція не просто так проводиться саме в цій школі, адже тут навчаються троє хлопчиків, які мають цей непростий діагноз. Спеціально для них приготували приємний сюрприз: зустріч з кінологами з ГО “Цінуємо життя” разом зі своїми вихованцями. Діти мали змогу погладити пухнастих волонтерів, погратися з ними, а також поспостерігати за роботою дресирувальників. За словами кінологині Вікторії Чумаченко , спілкування з собаками з собаками позитивно впливає на тактильні відчуття, а також сприяє виділенню серотоніну – “гормону щастя”.

Школярі, які вийшли на знак підтримки, у майбутньому можуть сформувати суспільство, у якому є співчуття до інших. Учні, які навчаються разом з нашими дітками вже по-іншому будуть ставитися до них, будуть їх розуміти, – Ященко Маргарита, мама Данила, який вже більше 5 років живе з діагнозом.

Нагадаємо, синдром м’язової дистрофії Дюшенна – рідкісне генетичне захворювання, яке вражає тільки чоловіків. Характеризується дистрофією м’язів ніг, яка згодом прогресує і на все тіло. В Україні на цей синдром хворіють близько п’ятисот людей, з них четверо – у Кропивницькому.

Наша організація була створена у 2019 році з ціллю допомоги сім’ям, члени яких зіштовхнулися з цим синдромом. Також ми проводимо акції задля зростання обізнаності серед людей. Для підвищення якості життя і своєчасного лікування потрібно, щоб влада і суспільство підтримували цих людей, – прокоментувала захід координаторка ГО “Дюшенна Україна” Ольга Попова.

Читайте також: У Кропивницькому зберегли безкоштовне харчування для дітей учасників АТО до кінця календарного року

DSC 0849

DSC 0851

DSC 0854

DSC 0857

DSC 0863

DSC 0872

DSC 0876

Поширити:

Залишити коментар:

коментар