Затоплені городи і замулені дороги: у громаді на Кіровоградщині долають наслідки зливи

Майже сотня затоплених городів, два десятка погребів та замулені дороги – такі наслідки зливи у восьми селах Кетрисанівської громади Кропивницького району. Внаслідок зливи зруйновані щонайменше три греблі.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

”Затопило більше 80 земельних ділянок, 19 погребів та 14 громадських колодязів”, – розповів заступник голови Кетрисанівської сільської ради Дмитро Гурдиш.

За його словами, суму збитків рахують, а воду з погребів та колодязів відкачають протягом двох днів. Жителям зможуть компенсувати від 1000 до 5000 гривень збитків.

”Ми зафіксували цю надзвичайну подію. Люди звертатимуться до нас із заявами стосовно компенсації – будемо розглядати кожну заяву індивідуально і, за необхідності, надавати матеріальну допомогу”.

ce19099aca73117f

Миколо-Бабанка, Кропивницький район

Під час зливи затопило міст через річку Гнилий Єланець. Городи поруч з мостом затоплені та замулені.

Староста села Клавдія Щербина розповіла, що ніколи не бачила, щоб міст заливало водою:

”Він не тільки для нашого села важливий, він важливий і для сусідніх сіл – Рощахівки, Буховецького. Через нього йде сполучення між селами. Десь 20 обійсть залило. Вода була і в погребах, і в літніх кухнях, городи затопило, греблю прорвало”.

9075568cd83f0b98

Жителька села Ольга Мельниченко показала замулений гараж і затоплену літню кухню. Сказала, що збитки не рахувала: ”Річка йшла прямо через кухню. Ми все піднімали на столи. Все плавало. Відер 200 води вичерпали”.

Нагадаємо, перекриття і дах у зруйнованій п’ятиповерхівці на Яновського почнуть відновлювати найближчими днями.

Читайте також: Знищена городина та розмита дорога: наслідки негоди у Благовіщенському

Поширити:

Залишити коментар:

коментар