Де на Кіровоградщині вакцинувати тварин від сказу

© Unsplash

Державні установи ветеринарної медицини Держпродспоживслужби постійно та безкоштовно щеплюють домашніх тварин проти сказу в різних куточках Кіровоградщини.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком енцефаліту зі швидким ураженням центральної нервової системи. У разі несвоєчасного проведення профілактичних щеплень та зволікання з наданням кваліфікованої медичної та ветеринарної допомоги смерть людини та тварини неминуча.

Контакти та перелік установ, де можна щепити тварин, дивіться за посиланням.

Також восени запланована кампанія з пероральної вакцинації диких тварин. Вакцини скидуватимуть із літаків, оснащених системами GPS і системами реєстрації скидання брикетів з вакциною.

За пів року в області провакцинували проти сказу 75 059 домашніх тварин (42 617 собак та 32 442 котів). За цей же період на Кіровоградщині зафіксували 30 випадків сказу: по 6 серед собак і котів, один випадок серед великої рогатої худоби і 17 серед лисиць.

“Безвідповідальне ставлення власників тварин до проведення профілактичних щеплень проти сказу своїм улюбленцям, нехтування Правилами утримання домашніх тварин приводить до поширення сказу та наражає на небезпеку тварин, їх власників та інших людей”, – нагадують у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, безпритульний скажений кіт покусав двох людей у Знам’янці.

Читайте також: Підбирає на вулиці і лікує: мешканка Олександрії тримає вдома 70 котів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар