Перекриття і дах у зруйнованій п’ятиповерхівці на Яновського почнуть відновлювати найближчими днями

Відновлення зруйнованого даху п’ятиповерхівки по вулиці Яновського, 159 у Кропивницькому розпочнеться найближчими днями. У березні тут через нехтування будівельних норм під час реконструкції квартири обвалилися плити,

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку міськради у Facebook.

“Питання відновлення покрівлі будинку, обвал якої трапився навесні внаслідок незаконних ремонтних робіт, перебуває на постійному контролі міської влади. Станом на 2 липня проведено публічну закупівлю, з переможцем тендеру – підрядною організацією уклали відповідний договір. Відновлювальні роботи планується розпочати найближчими днями, – зазначив заступник міського голови Кропивницького Олександр Вергун.

Олександр Вергун також роз’яснив ситуацію щодо термінів початку робіт. Він, зокрема, розповів, що з 1 січня чинне законодавство передбачає процедуру проведення публічної закупівлі товарів та робіт, вартість яких перевищує 49 тисяч гривень. Вартість розробки проєкту виконання даних робіт коштує більше 49 тисяч, самі ремонтні роботи — майже мільйон. Кожен етап закупівель проводиться в місячний строк. Отже, два місяці пішли на процедурні моменти.

“Приступити до негайної ліквідації наслідків цієї, на нашу думку, надзвичайної події ми не могли, адже за передбаченими законодавством нормативами вона не кваліфікується як надзвичайна. За цих умов обійтися без процедури публічної закупівлі не було жодної можливості. Саме з цієї причини процес так затягнувся. Нині підрядна організація вже отримує дозвіл на початок виконання цього доволі технічно складного завдання. Міська влада докладає всіх зусиль, аби відновлення перекриття і даху розпочалося якнайскоріше”, – наголосив заступник міського голови.

Нагадаємо, квартиру на останньому поверсі намагались реконструювати, проігнорували будівельні норми і знесли “несучу” стіну. У результаті плити перекриття просто обвалилися, завдавши шкоди всьому під’їзду. При цьому пошкодилася система опалення і гаряча вода з труб залила інші квартири. Людей тимчасово відселили, а правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Читайте також: З’явилися фото з епіцентру вибуху в квартирі у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар