Справа ”Народного слова”: позивач та відповідач зустрілись у суді Кропивницького

© скріншот із Карти Google | Редакція газети "Народне слово"

Виселити редакцію обласної газети “Народне слово” з приміщення в центрі Кропивницького через борги за оренду – таку позицію висловив під час судового засідання заступник директора комунального підприємства “Регіональний центр розвитку послуг”, яке є власником приміщення, Едуард Ярушок. Адвокат “Народного слова” Юрій Усатенко вважає це втручанням у господарську діяльність редакції газети.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Суспільне.

Едуард Ярушок розповів, що редакція мала 14 тисяч 300 гривень боргу з квітня 2020 року до березня 2021-го, а 10 з 14 кабінетів здавали в суборенду.

За словами адвоката відповідача Юрія Усатенка, представникам позивача повідомили про проблеми з перерахуванням грошей з власного рахунку і запропонували перерахунок з іншого рахунку:

”Це була пропозиція від представників позивача, бо потрібні гроші, немає значення звідки. Зрозуміло, що ці питання були узгоджені і сплачувалось з рахунків іншої юридичної особи. Узгодили, що гроші, які сплатили за орендну плату, позивач повинен був повернути. А потім подали позов, що не сплатили орендну плату”.

Вимога позивача – виселити редакцію газети з приміщення на вулиці В’ячеслава Чорновола, 46/60, загальна площа якого – 713 квадратних метрів:

”Ми просимо суд виселити на підставі того, що ми неодноразово пропонували врегулювати це питання шляхом, можливо, зменшення площ, щоб вони використовували приміщення, в яких працює редакція. Але на цю пропозицію відповідач не погоджувався. Також ми пропонували добровільно звільнити приміщення, надавали для підписання відповідні угоди. Але відповідач на будь-які наші пропозиції належним чином не реагував”.

У редакції газети немає жодного договору про суборенду, говорить Юрій Усатенко. Із його слів, представники позивача приходили в редакцію, щоб дізнатись – де ще працюють журналісти газети:

”Усе записували і зараз використовують назви цих засобів масової інформації як назви організацій, які теж орендують приміщення. Стосовно наданих актів – то їх складали, скоріш за все, десь в кабінеті. Тому що редакція була зачинена, всі працювали віддалено, нікого там не було. Те саме стосується і посадових осіб, які там зазначені. Вони знаходились вдома, відповідно до постанови уряду. Тобто це все – фальсифікація”.

За 2 години суддя Олена Бестаченко оголосила перерву до 23 липня. До цього, сказала, вивчатиме докази сторін.

Читайте також: Журналістку з Кропивницького внесли у реєстр пропагандистів із каналів Медведчука

Поширити:

Залишити коментар:

коментар