Мамі вбитого військового з Кіровоградщини хотіли вручити грамоту під час похорону

Учора, 29 травня, на сільському кладовищі у Суботцях поховали 24-річного молодшого сержанта Віталія Лімборського, якого вбили російські окупанти на Донбасі. Під час прощальної церемонії мамі загиблого воїна хотіли вручити Почесну Грамоту від Міністерства оборони України за підписом головнокомандувача ЗСУ генерала Хомчака.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла волонтерка Тетяна Бородіна, інформує Перша електронна газета.

“Повисла гнітюча тиша, всі переглядувалися, знизували плечима і крутили пальцем біля скроні. А потім в цій тиші пролунав крик матері: “Заберіть грамоту! Поверніть сина!” – написала Бородіна.

Нагадаємо, Віталій Лімборський загинув всього за кілька днів до закінчення контракту – 26 травня від пострілу в голову під час обстрілу російськими окупаційними військами. Його поховали в селі Суботці Знам’янського району. Односельці зустрічали автомобіль з тілом Віталія, стоячи на колінах.

У хлопця залишилася мама і молодший брат (дошкільник). За інформацією OBOZREVATEL, батько після окупації залишився працювати в Криму, а рішення сина піти в армію не схвалював. Інформацію про його смерть сприйняв прохолодно.

Як розповіла Аліна Демченко, пресофіцерка 28 ОМБр імені Лицарів Зимового Походу, Віталій проходив службу в 363 батальйоні охорони. Він сам виявив ініціативу служити в зоні проведення ООС. Бойові товариші поважають хлопця, відгукуються про нього дуже тепло.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар