У поліклініках Кропивницького дітям зробили утричі менше щеплень через карантин

© smcloud.net

У поліклініках Кропивницького за півтора місяці карантину дітям зробили утричі менше щеплень, ніж за такий період до карантину.

Про це йдеться в сюжеті UA: Кропивницький, повідомляє Перша електронна газета.

За підрахунками заступниці головного лікаря першої дитячої поліклініки Тетяни Діхтяренко, з 12 березня від початку карантину щодня у поліклініці щеплення роблять не більше 40 дітям.

Мама двох дітей Віра Чернова розповіла, планове щеплення дитини вакциною від кашлюку, дифтерії та правцю перенесла через карантин:

“Із вакцинацією почекаємо ще декілька місяців. Ніхто не застрахований від того, що знову може спалахнути пандемія і люди будуть хворіти”.

Заступниця головного лікаря дитячої поліклініки Тетяна Діхтяренко розповіла, обмежень для вакцинації під час карантину немає, медичні установи вакцинами забезпечені повністю:

‘‘Карантин не скасовує планової вакцинації. Але лікарі мають перепитати, чи не контактували батьки з хворими на коронавірус, чи не приїхали вони з території, де зафіксували спалах цього захворювання. Температура дитини також має бути в нормі, для цього її вимірюють спочатку вдома, а потім вже і у медичному закладі. Після цього дитину оглядає лікар і проводить планове щеплення’’.

db6194ccf63c35c6746fe3b423a7dda2.jpg

Головна санітарна лікарка області Надія Оперчук вважає, немає причин переносити заплановані щеплення:

‘’22 квітня вийшла постанова головного державного санітарного лікаря України, яка визначає правила організації заходів з імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби (COVID-19). Згідно цього документу переривання планової імунізації може призвести до спалахів вакцинокерованих інфекцій’’.

Нагадаємо, п’ятирічна дівчинка захворіла на коронавірус у Кропивницькому.

Читайте також: На Кіровоградщитні батьки не знають, як розповісти дитині про її ВІЛ-позитиний статус

Поширити:

Залишити коментар:

коментар