Як на вул. Попова добровільно-примусово демонтували незаконний кіоск

05.01.2018 демонтаж незаконного кіоску на вул. Космонавта Попова

Сьогодні, 5 січня, на вул. Космонавта Попова (біля 5-ї поліклініки) демонтували самовільно встановлений кіоск “Єрмолинські напівфабрикати”. Торговельна споруда близько 2 років незаконно знаходилася на цьому місці. Прибрали павільйон його ж власники, але, лише після того, як для демонтажу конструкції прибула комунальна техніка.

Про це Першій електронній газеті розповів начальник міської спецінспекції Андрій Максюта.

За його словами, на цей кіоск немає жодних дозвільних документів. І так він простояв 1,5-2 роки.

“Я тільки прийшов на посаду начальника спецінспекції і виявив цей факт. Рік ми намагалися щось із ним вдіяти. Рішення по демонтажу цього кіоска було ухвалено ще 22 травня 2017 року, і тільки зараз ми змогли його прибрати. Певні депутати намагалися блокувати рішення та відтермінувати виконання демонтажу”, – розповів головний спецінспектор міста.

Андрій Максюта також уточнив, що демонтаж незаконної споруди виконали самі власники. Але, лише після того, як комунальники приїхали зносити павільйон.

“Сьогодні зранку наша техніка приїхала для демонтажу. А власники кіоска заблокували своїми машинами проїзд до нього і повідомили, що демонтують споруду самостійно. Наша техніка від’їхала і ми дали їм змогу прибрати павільйон”.

Окрім того, начальник спецінспекції повідомив, що цей кіоск був незаконно підключений до електромережі. Після його звернення представники Кіровоградобленерго відключили живлення об’єкту.

“Електроенергія до “Єрмоліно” була підключена від кіосків, які нещодавно згоріли. Суб’єкт, який побудував магазини на тепломережі, незаконно здійснював транзит електроенергії. Цей кіоск відключили від електромережі учора”.

місце підключення електромережі до кіоску

Головний спецінспектор міста також розповів, що це перший демонтаж незаконної споруди у цьому році. Загалом, за попередні місяці, під його наглядом, було примусово демонтовано 7 об’єктів, і ще 10 незаконних кіосків прибрали самі власники.

За словами Андрія Максюти власником кіоску “Продукти. Єрмоліно”, який незаконно встановили близько 2 років тому, є дружина депутата Фортечної районної у місті ради Максима Володимировича Козуба Оксана Василівна Козуб.

© сайт Партії пенсіонерів Украіни

До речі, Максим Козуб був присутній сьогодні на місці демонтажу незаконного кіоска. На питання журналіста Першої електронної газети, чи він є власником споруди, чоловік відповів “ні”.

Максим Володимирович Козуб є депутатом від міської організації “Партії Пенсіонерів України”. За інформацією сайту ЦВК, він був першим номером списку цієї партії на виборах депутатів Фортечної районної у місті Кропивницькому ради.

Його дружина – Оксана Василівна Козуб, попереднє прізвище якої Твердоступ (про це вказано у декларації депутата), також балотувалася у депутати Фортечної райради за списками міської організації “Партії Пенсіонерів України”. Проте їй не вдалося стати депутатом.

На офіційному сайті тієї ж Фортечної райради, у публікації за лютий 2013 року Оксану Василівну Твердоступ називають “директором ТМ “Єрмолинські напівфабрикати”.

скріншот із сайту Фортечної райради

Нагадаємо, на вул. Преображенській незаконно встановлений кіоск “Єрмоліно” заважав підрядникам виконати капітальний ремонт тротуару.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Як на вул. Попова добровільно-примусово демонтували незаконний кіоск

Коментарі заборонені.