Рятувальники Кіровоградщини отримали нову техніку та спорядження

Новий рік для рятувальників Кіровоградщини розпочався з отримання нових пожежно-рятувальних автомобілів та спорядження. Урочисті заходи з цього приводу відбулися сьогодні, 5 січня, на території навчального пункту аварійно-рятувального загону спецпризначення у Кропивницькому.

Про це Першій електронній повідомили у прес-службі У ДСНС області.

Начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк вручив ключі від двох сучасних пожежних автомобілів начальнику 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрія Олександру Загурському.

DSC_0095

Вартість одного такого автомобіля складає понад 4 млн грн. Ще на один пожежний автомобіль стануть більшими автопарки Новоукраїнського та Олександрівського районних підрозділів Управління ДСНС в області. Начальнику аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Олексію Сушку Віталій Миронюк урочисто вручив ключі від нового тягача FORD Cargo 3542T з напівпричепом ВАРЗ-НПВ 4709 з тралом вартістю понад 2,5 млн гривень, який буде задіяний для перевезення важкої інженерної техніки та майна табору життєзабезпечення не лише в області, а й по всій Україні. До речі, такі тягачі отримали лише 4 області, у тому числі й Кіровоградська. Крім того, сапери АРЗСП Управління ДСНС в області отримали у своє розпорядження сучасне піротехнічне обладнання: 2 металодетектори «IEDDS-VMH3CS-UXO-BERRY VMH3CS», 5 бронежилетів КОРСАР та 5 бронежилетів загального призначення, а також 5 кулезахисних шоломів.

DSC_0012

П’ять комплектів сучасних апаратів захисту органів дихання європейського зразка одержав особовий склад 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Гайворон та дев’ять – 18-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Знам’янка.

DSC_0255

Також знам’янські рятувальники отримали ще й 12 комплектів нового бойового одягу. Сертифікати на понад 18 тонн піноутворювача та 40 комплектів бойового одягу вручили голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. Міський голова Кропивницького передав рятувальникам обласного центру 40 комплектів повсякденного робочого одягу. Олександрійський міський голова Степан Цапюк та голова Олександрійської районної державної адміністрації Богдан Куруп передали рятувальникам 2-го пожежно-рятувального загону м. Олександрія 60 зимових робочих курток та 80 пар форменого взуття.

DSC_0243

Віктор Самойленко, голова Новоукраїнської районної державної адміністрації, вручив рятувальникам району 34 бойові каски та 22 пари форменого взуття. Рятувальникам Олександрівщини цього дня голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борот вручила сучасний компресор високого тиску німецького виробництва для заправки балонів в апаратах на стисненому повітрі.

У заключному слові від імені особового складу начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк подякував за нову техніку і спорядження та зазначив, що оновлення матеріально-технічної бази гарнізону значно підвищить боєздатність пожежно-рятувальних підрозділів та сприятиме ефективному виконанню завдань за призначенням.

Після урочистих заходів жителі та гості нашого міста мали змогу на власні очі побачити нові автомобілі, коли колона техніки проїхала центральними вулицями Кропивницького.

DSC_0072

DSC_0153

DJI_0021

DSC4584

Поширити:

Залишити коментар:

коментар