Водійка “Лексуса”, яка збила 8-річного хлопчика, не сяде за ґрати

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016

Суд визнав винною у порушенні правил безпеки дорожнього руху водійку “Лексуса” Ксенію Петренко, яка у квітні 2016 року збила на вул. Пушкіна 8-річного хлопчика Діоніса Новікова, і призначив покарання – позбавлення волі на 4 роки. Але за ґрати жінка не потрапить, адже її звільнили від ув’язнення за законом про амністію. Таким чином Ксенія Петренко лише заплатить 58 тис. грн моральної компенсації, судові витрати та витрати на лікування хлопчика.

Про це Першій електронній газеті повідомила матір постраждалого Діоніса Новікова Надія Новікова.

Після двох років судових тяжб, суддя Кіровського райсуду Роман Петров 7 травня оголосив ухвалу по цій справі.

Згідно із ухвалою суду, Ксенію Петренко було визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження) і призначено їй покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Проте суд ухвалив звільнити водійку “Лексуса” від відбування покарання у вигляді позбавлення волі на підставі п. “в” ст 1 ЗУ “Про амністію у 2016 році”.

Таким чином із Ксенії Петренко стягнуть моральну компенсацію на користь батька та матері постраждалого хлопчика – по 29 тис. грн кожному. Також стягнуть у рахунок відшкодування витрат на лікування потерпілого на користь дитячої обласної лікарні 14009 грн і 2287 грн процесуальних витрат на користь держави.

21246061_1447576198651358_221778150_o
Ксенія Петренко під час судового засідання 29.08.2017

Також суд ухвалив повернути власнику автомобіль Lexus RX 350, на якому Ксенія Петренко збила Діоніса Новікова. Хоча цей автомобіль вже давно знаходиться у власників. У травні 2017 року чоловік Ксенії Петренко чекав її біля приміщення суду за кермом цього автомобіля.


Нагадаємо, ДТП сталася 18 квітня, близько 18.00 на вулиці Пушкіна, 53. Унаслідок зіткнення з авто хлопчик отримав закриту черепно-мозкову травму, переломи обох стегон, таза, плеча, ребер, забій живота і легень. Протягом року після ДТП хлопчик переніс шість операцій, і півроку після ДТП пролежав у лікарні.

За кермом “Лексуса” перебувала Ксенія Петренко. За свідченнями очевидців, вона їхала на шаленій швидкості, і від удару дитину протягнуло і відкинуло аж на 50 метрів від місця зіткнення. Місцеві мешканці, які вибігли на звук удару, розповідають, що працівники ДАІ навіть не огородили місце події, і сиділи в машині про щось домовлялися з водійкою. Згодом прибув ще один чоловік, який теж обговорював щось з ДАІшниками в автівці.

Ксенія Петренко виявилася дружиною колишнього співробітника ДАІ, якого згодом патрульні зловили п’яним за кермом того ж “Лексуса”.

Під час розгляду справи у суді, експертиза, яка була долучена до матеріалів справи, визначила, що обвинувачена мала усі технічні можливості вчасно загальмувати і уникнути зіткнення.

Ксенія Петренко після ДТП 18.04.2016 / Фото Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Водійка “Лексуса”, яка збила 8-річного хлопчика, не сяде за ґрати

Коментарі заборонені.