Помічна готова оголошувати безстроковий страйк за збереження депо

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями  на міській площі у Помічній відбувся мітинг проти реорганізації депо, внаслідок якої ОТГ ризикує втратити бюджетоутворюючу складову податків. На акцію зібралося близько півтисячі містян. Помічна уже відправила листи у різні інстанції, проте відповідей так і не отримала. Тож якщо ПАТ “Укзалізниця” і надалі намагатиметься реорганізувати депо, то колектив підприємства буде розпочинати безстроковий страйк

На міську площу Помічної зібралося близько півтисячі людей, які невдоволені розділенням місцевого депо. Адже після реорганізації усі ПДФО (податки з фізичних осіб), будуть перераховуватися за адресою юридичного підпорядкування – в Знам’янку і в Смілу.

Містяни обурені, адже, на їхню думку, через реорганізацію депо у Помічній знизиться рівень фінансування багатьох шкіл, дитсадочків, лікарні тощо.

“Ми обурені, тому що як тільки розділять локомотивного депо – не буде всіх наших дитсадків, шкіл, лікарень. Ми так довго боролися за лікарню. Так довго боролися з тим, що нам не виділяють сюди ніякі кошти. Усі надходження йшли до їхнього бюджету. Ми так довго хотіли об’єднану територіальну громаду, і, коли ми цього добилися  – у нас хочуть забрати податки. Тепер уже Знам’янку прикрашати та покращувати. Ми хочемо, щоб молодь не виїжджала з Помічної. Ми дуже проти і будемо боротися усіма можливими способами”, – говорить мешканка міста Вікторія.

DSC_0681

За словами голови профспілкового комітету помічнянського депо Сергія Ващенка, якщо ПАТ “Укзалізниця” і надалі намагатиметься реорганізувати депо, то колектив підприємства буде розпочинати безстроковий страйк. Сергій Ващенко каже, що депо втрачає все, стаючи цехом, адже податки фізичних осіб, будуть перераховуватися в Знам’янку і в Шевченкове. Також голови профспілкового комітету додає, що були написані листи в різні інстанції, проте жоден з листів досі не має відповіді. Зокрема, це були звернення до Президента Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

“У нас виникла суперечка з керівниками ПАТ “Укрзалізниця” – вони не змогли пояснити нам у чому всі принади оцього всього реформування. А ми не змогли довести їм, що за нашими спинами стоять не тільки наші тисячні колективи, але й і ви, і ваші діти, і школи, й дитсадки, й стадіони. Це все наше, і його треба підтримувати”, – сказав Сергій Ващенко.

DSC_0582

Помічнянський міський голова Микола Антошик розповів, що коли локомотивне депо попередило про страйк – справи зрушилися з місця і почали “годувати обіцянками” про збереження робочих місць, сплачення податків в Помічну. Виконання обіцянок прогнозують із 1 січня наступного року, що, за словами Миколи Антошика, не викликає довіри ні у людей, ні у місцевої влади:

“Я розмовляв із представниками “Укрзалізниці”, які пообіцяли, що так і буде. Але поки ми побачимо це все – то віри цьому не буде. Я хочу вас запевнити, що місцеве самоврядування, депутати міської ради, я (як міський голова), будемо боротися за те, щоб локомотивне депо залишилось. А найголовніше – щоб кожне робоче місце було збережено”, – зазначив міський голова Микола Антошик.

DSC_0625

Представники “Укрзалізниці” на мітинг так і не з’явилися.

Нагадаємо, що напередодні організували страйковий комітет, обрали його голову, офіційно почали готуватися до акції. Єдина вимога помічнянців: зберегти депо.

Як помічнянці мітингували за збереження депо – дивіться у фоторепортажі Першої електронної газети

DSC_0559

DSC_0565

DSC_0566

DSC_0592

DSC_0595

DSC_0601

DSC_0649

DSC_0653

DSC_0654

DSC_0660

DSC_0661

DSC_0662

DSC_0671

DSC_0673

DSC_0677

DSC_0684

DSC_0696

DSC_0711

DSC_0712

DSC_0727

DSC_0731

DSC_0751

Наразі Перша електронна газета очікує відповіді від ПАТ "Укрзалізниця". Продовження історії згодом...

Анастасія Ковальова для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар