Завтра Помічна мітингуватиме за збереження депо

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Завтра, 6 травня, о 12:00 на міській площі у Помічній відбудеться страйк проти реорганізації депо, внаслідок якої ОТГ ризикує втратити бюджетоутворюючу складову податків. Укрзалізниця хоче розділити місцеве депо на два відділи і передати підпорядкування Знам’янці та Смілі – у громаді кажуть, що це поставить хрест на розвитку ОТГ. За інформацією, питання турбує багатьох помічнянців, тож на страйку очікують близько тисячі мешканців громади.

Про це Першій електронній газеті повідомив голова профспілкового комітету помічнянського депо Сергій Ващенко.

За інформацією, до акції мають намір долучитися працівники локомотивного депо, а також небайдужі помічнянці, оскільки доля цього найбільшого залізничного підприємства Помічнянської громади турбує усіх мешканців.

“Стаючи просто цехом іншого підрозділу, ми втрачаємо ПДФО. У нас уже є приклад: наш вокзал закріплений за Знам’янкою і податки людей йдуть туди. А Помічній ці гроші – бюджетоутворююча частина. А трудовий колектив помічнянського депо налічує 968 осіб. І всі ці кошти підуть у Знам’янку? Там будуть ліхтарі, дороги. І це все пройде мимо нашої громади, тому ми і збурилися”, – розповів Сергій Ващенко.

Намір Укрзалізниці реорганізувати підприємство, позбавивши його статусу юридичної особи, призведе до втрати мільйонів гривень надходжень до бюджету новоствореної Помічнянської громади.
Оскільки, відповідно до Бюджетного кодексу, податки з доходів фізичних осіб надходять за місцем реєстрації юридичної особи. За повідомленням міськради, приєднання Локомотивного депо до Знам’янського депо негативно вплине на увесь подальший розвиток об’єднаної громади, та призведе до дискредитації реформи децентралізації. Окрім того, внаслідок реорганізації сотні людей можуть втратити роботу.

Напередодні у Помічній відбулися збори трудового колективу, де і вирішили діяти рішуче. Організували страйковий комітет, обрали його голову, офіційно почали готуватися до акції. Єдина вимога помічнянців: зберегти депо, адже колектив категорично проти розчленування депо на два підрозділи.

Наразі Перша електронна газета очікує відповіді від ПАТ "Укрзалізниця". Продовження історії згодом...
Поширити:

Залишити коментар:

коментар