Перевізники зменшили апетити: у Кропивницькому планують підвищити вартість проїзду в маршрутках до 5 грн

Сьогодні, 27 квітня, на офіційному сайті міськради Кропивницького оприлюднили новий проект рішень про погодження граничної вартості проїзду на міських автобусних маршрутах. Згідно із документом, у більшості кропивницьких маршрутних таксі планують встановити вартість проїзду 5 грн. Раніше у різних перевізників апетити коливалися від 5,40 до 6,10 грн.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Так, згідно із проектом рішення №253, перевізникам ПП “ОЛІКС”, ПП “УкрАвтоІнвест”, ПП “Паритет Сервіс”, КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В., ПП “Автобаз Кіровоград”, ФОП Кобченко В.В. та ФОП Баркар С.М., які працюють у режимі маршрутного таксі, планують погодити граничну вартість разового проїзду одного пасажира у розмірі 5 грн.

А для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс, яке працює у звичайному режимі руху і обслуговує лише маршрут №130 – 4,50 грн.

Згідно із законодавством, оприлюднений проект рішення мають право розглянути на засідання виконкому не раніше, ніж через 20 днів.

У лютому цього року вже були оприлюднені проекти рішень щодо підвищення вартості проїзду. Тоді гранична вартість у різних перевізників коливалася від 5,40 до 6,10 грн. Як і минулого разу, причини підвищення вартості проїзду однакова – підвищення соціальних нормативів у сфері оплати праці і цін на ринку нафтопродуктів.

Зауважимо, що Постановою Кабінету міністрів України №240 від 25 березня 2015 року було скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на автомобільному транспорті загального користування. Тарифи маршрутних таксі належать до сфери вільних цін і формуються кожним перевізником самостійно з урахуванням попиту та пропозицій на ринку послуг, вартості пального. Тобто місцева влада не має права регулювати тарифи на проїзд – лише погоджувати граничну вартість.

Нагадаємо, діючі тарифи на проїзд у громадському транспорті Кропивницького встановили понад рік тому – у лютому 2017 року. Виконком погодив це рішення з другої спроби, після тривалого і емоційного засідання.

У автобусах, які курсують у звичайному режимі руху погодили граничну вартість проїзду у розмірі 4 грн, а у маршрутках – 4,50 грн.

Читайте також:

“Необов’язкова” монетизація пільг на проїзд: скільки, кому і як вирішить місцева влада

Пільги на проїзд коштуватимуть Кропивницькому понад 100 млн грн

Поширити:

Залишити коментар:

коментар