Кропивничанку, яка ймовірно вбила власну 12-річну доньку, направили на психіатричну експертизу

Олена Добродій / 14.12.2017

Кропивничанку Олену Добродій, яку підозрюють у жорстокому вбивстві власної 12-річної доньки Катерини, направили на стаціонарне обстеження з метою проведення судово-психолого-психіатричної експертизи. Після обстеження стане відомо, чи осудна жінка.

Про це Першій електронній газеті повідомила прес-секретар прокуратури Кіровоградської області Наталя Алєксєєнко.

“25 січня Ленінський районний суд, за клопотанням слідчого, виніс ухвалу щодо направлення підозрюваної на стаціонарне обстеження до “Одеського обласного медичного центру психологічного здоров’я” з метою проведення судово-психолого-психіатричної експертизи. Після проходження обстеження фахівці центру мають надати слідству свої висновки щодо осудності чи неосудності жінки”, – розповіла речниця обласної прокуратури.

Наталя Алєксєєнко також повідомила, що жінка, яка підозрюється у вбивстві своєї 12-річної доньки, продовжує перебувати під вартою – 25 січня Ленінський райсуд Кропивницького розглянув та задовольнив клопотання слідчого щодо продовження їй терміну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб.

Досудове розслідування у цій справі триває.


Катерина Добродій / © фото із соцмереж

Нагадаємо, Катерина Добродій зникла 8 грудня 2017 року. Того ж дня батьки зниклої оголосили її у розшук і звернулися до поліції.

Як тоді розповіла мати Катерини, дівчинка вийшла зі свого помешкання на вул. Івана Богуна і мала поїхати до школи №14 на розі вул. Київської та Вокзальної. Але виявилося, що до школи вона не заходила. Не бачили дівчинку і водії маршрутних таксі, які курсують у цьому мікрорайоні.

Окрім поліції, до пошуків Катерини Добродій долучилися небайдужі люди та військові 3-го полку. Аби знайти дівчинку використовували навіть безпілотники.

Мобільний телефон дівчинки поліцейські знайшли через дві доби на Старій Балашівці. Поки 12-річну Катерину Добродій з 8 грудня шукало усе місто, її мобільний увімкнувся 10 грудня, о 4:25. Апарат знайшли на землі неподалік будинку Каті.

Тіло дівчинки знайшли 12 грудня неподалік Кропивницького, біля однієї з баз відпочинку у селі Обознівка.

На тілі Каті Добродій виявили ушкодження. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства школярки, а наступного дня – затримали за підозрою у скоєнні цього страшного злочину матір загиблої – Олену Добродій.

13 грудня 35-річній Олені Добродій офіційно оголосили про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину. А 14 грудня за зачиненими дверима жінці обрали запобіжний захід.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар