Довідку вам ніхто не дасть: нові власники квартири на вул. Олефіренка про хамство керівниці ЖЕО №1

Після публікації чергової частини детективної історії про продаж квартири на вул. Юрія Олефіренка, де у коментарях журналістам керівниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова розповідала про нібито хамство з боку нових власників, вони наважилися розповісти свою історію взаємовідносин із посадовицею. За їхніми словами, керівниця ЖЕО поводиться з ними по-хамськи під час кожного візиту та звинувачує їх у крадіжці квартири.

Подружжя прийшло до редакції після публікації статті “Поки 63-річна кропивничанка в лікарні – її квартиру розбудовують нові власники“, де Світлана Ковальова заявляла, що нова власниця квартири Ірина відмовилася виплатити борги за комунальні послуги минулих років. Такі заяви обурили жінку, адже вона каже, що навпаки – не може це зробити через перешкоджання зі сторони самої ж посадовиці.

будинку по вул. Юрія Олефіренка, 14а, у якому знаходиться квартира

Заяви керівниці ЖЕО

Як уже повідомлялося у попередніх матеріалах, наразі подружжя є законними власниками квартири №33 по вул. Юрія Олефіренка, 14а. Вони її придбали через посередників-ріелторів. Згідно з договором, 1 березня 2017 року її купили у громадянина Рибака Сергія Анатолійовича, який у свою чергу отримав квартиру у дарунок після низки угод посередництва та продажу.

Власниця помешкання Ірина розповіла, що керівниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова з невідомих причин поширює про неї неправду.

Зокрема, Світлана Ковальова у своєму коментарі журналістам розповідала, що нещодавно до ЖЕО приходила нова власниця, поводилася по-хамськи і відмовилася виплатити борги за комунальні послуги минулих років.

“До нас вона приходила 11 жовтня – вже з договором купівлі-продажу. Вона – власниця квартири – вже й переоформила на себе усі особові рахунки. Бабусю вона виписала з помешкання 22 березня 2017 року, і провела процедуру відчуження житлової площі. На мою вимогу виплатити усі попередні борги за комунальні послуги, вона сказала, що не буде платити. І додала: “Я квартиру купувала, а не бабусю”, – говорила тоді керівниця ЖЕО №1.

“Ти для мене ніхто, твої документи для мене папірці”

Натомість власниця квартири Ірина стверджує, що все відбувалося навпаки – вона неодноразово зверталася до ЖЕО, щоб оформити документи, а керівниця Світлана Ковальова під час кожного візиту грубила їй, звинувачувала її у крадіжці помешкання.

“Після того, як ми купили цю квартиру, я приходила до неї, щоб заключити договір з ЖЕО, отримати довідки, і збиралася оплатити усі борги. Вона (Світлана Ковальова – ред.) мене вигнала, сказала: “Ти для мене ніхто, твої документи для мене папірці”. Ми викликали навіть поліцію у приміщення ЖЕО. Патрульні приїжджали, зафіксували факт, взяли у нас пояснення, але вплинути на неї вони ніяк не змогли”, – розповіла Ірина.

Після того, як подружжя викликало поліцію у ЖЕО, вони поскаржилися на керівницю ЖЕО у міськвиконком. Незабаром Світлана Ковальова, за словами Ірини, телефонувала з вибаченнями, і вже зовсім по-іншому спілкувалася з нею:

“Ми повірили їй тоді, і забрали свою заяву з міськвиконкому. Потім, коли я знову прийшла до неї підписувати договір, вона вилила на мене купу бруду, почала підвищувати голос. Коли я тільки зайшла до неї у кабінет, Ковальова відразу сказала: “Що, вкрала квартиру?!”. Я тоді була з дитиною на руках, стояла і мовчала, не хамила їй, навпаки – вона грубила і ображала мене. Мені тоді стало зле, я сиділа в ЖЕО і плакала”, – говорить Ірина.

Варто відзначити, що незважаючи на перипетії із неодноразовим “продажем-даруванням” квартири невідомими особами, наразі подружжя є законними власниками. Вони обирали квартиру для своєї родини і не могли знати, що насправді купують. Жінка розповідає, що вони з чоловіком шукали собі квартиру протягом трьох місяців, і, коли з’явилася нагода придбати саме цю, вони відразу погодилися.

“Ми жили у батьків, поки шукали собі квартиру. Пошуки почали у грудні 2016 року. Три місяці шукали і купили цю. Те, що ми були у пошуках житла, можуть підтвердити багато людей”, – запевняє Ірина.

“Довідку вам ніхто не дасть”

Жінка також додала, що з керівницею ЖЕО вона намагається взагалі не спілкуватися – лише за потреби оформити якісь документи.

Ірина стверджує, що ходила у ЖЕО декілька разів, щоб оформити усі документи і отримати змогу виплатити борги. Але, за словами жінки, вона постійно потрапляла під шквал звинувачень і хамства зі сторони Світлани Ковальової:

“Вона говорить, що ми не виходимо на зв’язок. Так нехай подзвонить (!) мені, я візьму слухавку, нехай постукає у двері – я відкрию. Майже усе, що вона говорить – неправда. Я буду платити, я приходила за довідками, переоформила на себе усі книжки, для того, щоб виплачувати борги”.

На підтвердження своїх слів Ірина надала відео, яке зняв її чоловік під час чергового візиту до начальниці ЖЕО. Ці події відбувалися учора, 22 листопада. На відео видно, як Світлана Ковальова відмовляється обслуговувати законних власників квартири і тікає від них зі словами “Довідку вам ніхто не дасть”.

За словами Ірини, таке відбувається постійно. Чому керівниця ЖЕО так поводиться – жінці незрозуміло.

“Вона підняла такий галас навколо цієї квартири, що мені не хотілося вселятися туди, хоча ми купили її для сім’ї та дітей. Морально дуже важко жити у такій квартирі”.

“…Бабусю ми не виписували з квартири”

Окрім того, нинішня власниця квартири стверджує, що вони не виписували з помешкання стареньку, як сказала Світлана Ковальова – бабуся заздалегідь уже була виписана з помешкання до того, як подружжя її придбало.

“Ми звернулися із запитом у адресне бюро в міськраді, два тижні чекали, прийшла відповідь, що у квартирі ніхто не зареєстрований. Я принесла усі документи і ми прописалися”, – розповіла Ірина.

Зазначимо, що за словами Ірини, вона, як і обіцяла (це є на відео), сплатила сьогодні майже всю заборгованість перед ЖЕО.


Нагадаємо, у січні 2017 року мешканці будинку на вул. Юрія Олефіренка, 14а помітили робітників, які розбивають двері у квартирі 63-річної Лілії Спектор. Жінка на той момент вже понад два роки лікувалася на стаціонарі Кіровоградської обласної психіатричної лікарні у селищі Новому.

Виявилося, що жінку у лютому 2016 року нібито “відправили” у США призначати довірену особу для продажу квартири. Цією особою був Цибуля Василь Олександрович, який зареєстрований у селі Григорівка Новоукраїнського району Кіровоградської області.

Згідно з документами, майже через рік, у січні 2017 року, вже згаданий Василь Цибуля продав квартиру кропивничанці Ларисі Чудіній.

А Лариса Чудіна, через довірену особу, подарувала квартиру Рибаку Сергію Анатолійовичу, який у свою чергу 1 березня 2017 року продав її подружжю.

У березні молода сім’я, маючи усі законні підстави, почала заселятися у квартиру.

Тим часом кропивницька поліція розпочала за цими фактами кримінальне провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) і заборонила подальший продаж квартири.

Усю хронологію подій навколо квартири 63-річної кропивничанки Лілії Давидівни Спектор читайте за ПОСИЛАННЯМ.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар