Кропивничанку, яка два роки лікується у психлікарні, «відправили» у США призначати довірену особу для продажу квартири

вікно квартири №33 у буд. по вул. Юрія Олефіренка, 14а

У Кропивницькому до квартири жінки, яка вже майже два роки лікується у комунальному закладі «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня», заселяються нові власники. У помешканні жінки вже виламали вхідні двері і замість них встановили нові.

Помітивши сьогодні, 26 січня, робітників, які розбивають двері у квартирі №33 будинку по вул. Юрія Олефіренка, 14а (колишня Фрунзе), сусіди зателефонували до ЖЕО №1, на балансі якого перебуває будинок.

DSC_0969

Першій електронній про ці події розповіла очільниця ЖЕО №1 Світлана Ковальова.

За її словами, прибувши на місце, вони дійсно побачили робочих, які на вимогу представників ЖЕО, викликали до квартири замовника цих так званих робіт.

«Усі мешканці цього будинку знають, що у цій квартирі проживає самотня жінка, яка зараз знаходиться у психіатричній лікарні у селищі Новому. Коли ми сюди прийшли, тут працювали дві молоді особи, які виламували двері. Ці люди повідомили, що вони працівники, і, якщо потрібно, негайно викличуть власників квартири. Під’їхав молодий чоловік, надав нам договір купівлі-продажу від 20 січня 2017 року на цю квартиру», – розповіла Світлана Ковальова.

DSC_0997

На думку керівниці ЖЕО, надзвичайно дивним є той факт, що у цьому договорі чітко вказано, що Спектор Лілія Давидівна (власниця квартири – ред.) проживає у Сполучених Штатах Америки, у м. Гладстон штату Орегон.

У договорі купівлі-продажу квартири також вказано, що Спектор Лілія Давидівна нібито дала доручення громадянину Цибулі Василю Олександровичу, який зареєстрований у селі Григорівка Новоукраїнського району Кіровоградської області, виступати від її імені та в її інтересах. Згідно копій документів, довіреність засвідчена нотаріусом штату Орегон Курекевич Марією Вікторівною 18 лютого 2016 року.

Сам же договір купівлі-продажу квартири 20 січня 2017 року засвідчив нотаріус із Кропивницького – Яценко Ярослав Вікторович. Згідно цього документу, квартиру літньої жінки придбала громадянка Чудіна Лариса Василівна – мешканка Кропивницького.

DSC_0985

Світлана Ковальова розповіла, що її дуже здивував той факт, що жінка, яка за її даними лікується у психіатричній лікарні у селищі Новому, могла виїхати у США і проводити там якісь правочини з певними особами.

Очільниця ЖЕО відразу звернулася до міського голови Кропивницького Андрія Райковича, аби той допоміг розібратися у ситуації.

У телефонній розмові з міським головою головний лікар комунального закладу «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» Олександр Тарасенко повідомив, що жінка дійсно зараз перебуває у лікувальному закладі.

«Зараз наш юрист готує офіційне звернення до головного лікаря психіатричної лікарні, щоб  він надав нам письмову відповідь, що вона дійсно там перебуває. Коли ми візьмемо цю довідку, звернемось до правоохоронних органів для того, щоб вони відкрили кримінальне провадження по даній справі», – запевнила Світлана Ковальова.

За словами керівниці ЖЕО, Лілія Давидівна Спектор перебуває на лікуванні у КЗ «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» з 13 лютого 2015 року. Квартира №33 у будинку по вул. Юрія Олефіренка, 14а була нею приватизована у 2009 році, і жінка є одноосібною власницею помешкання.

Також Світлана Ковальова наголосила, що згідно договору купівлі-продажу, «Кіровоградське обласне об’єднане бюро технічної інвентаризації» у грудні 2016 року нібито виготовило технічний паспорт на цю квартиру. За її словами, цього не може бути, адже до квартири ніхто не заходив – її представники ЖЕО опечатали і забили двері цвяхами.

Насторожила представників ЖЕО і ціна квартири, яка вказана у договорі – 75 тис. грн. За курсом долара це становить менше 3 тис. доларів, а згідно відкритих даних ринку квартир, житло такої площі продається нині вартістю 10-15 тис. доларів.

Аби перевірити, чи дійсно перебуває Лілія Давидівна Спектор у КЗ «Кіровоградська обласна психіатрична лікарня» керівниця та юрист ЖЕО у супроводі журналістів відправились до лікувального закладу.

Головного лікаря на місці не було, а його заступниця Олена Маслянко запевнила, що жінка дійсно лікується у цій лікарні:

«Вона зараз у нас лікується з 2015 року і за цей час не виписувалась», – повідомила заступник головного лікаря.

Лікар люб’язно провела представників ЖЕО та пресу до відділення №2 психіатричної лікарні, де перебуває Лілія Давидівна Спектор. Жінка після розмови зі Світланою Ковальовою навіть не відмовилась відповісти на запитання журналістів.

DSC_1009

За словами Лілії Давидівни, жодних документів за час перебування у лікарні вона не підписувала, а тим паче не могла виїжджати за кордон. Про події, які відбуваються з її помешканням вона щойно дізналась від начальниці ЖЕО.

«Три хвилини тому я дізналася про те, що відбувається з моєю квартирою. Мені повідомила про це начальник ЖЕО. За останній рік я не підписувала жодних документів. Це шок для мене. Що ж я тепер бомж? У мене немає квартири, немає помешкання, я не маю де жити», – схвильовано розповіла Лілія Давидівна.

Вона запевнила, що готова захищати себе, але фізично не має можливості це робити через важку хворобу.

«Я дуже погано почуваюся. Я зараз на інтенсивному лікуванні. Дух у мене бойовий, але сил воювати у мене немає», – сказала жінка наприкінці розмови.

Після візиту до жінки Світлана Ковальова запевнила, що попередить головного лікаря про те, щоб у медзакладі готували письмову відповідь на запит, що жінка дійсно перебувала в цій установі з 2015 року і нікуди не виїздила. Керівник ЖЕО пообіцяла звернутися до правоохоронних органів.

Окрім того, завтра, 27 січня, керівниця ЖЕО збере прес-конференцію у міській раді, під час якої публічно розкаже про цю ситуацію.

«Я бачу, що ця квартира забрана шахрайським шляхом. Це вже третій подібний випадок за 10 років, протягом яких я керую ЖЕО №1. У попередніх випадках ми досягли позитивного результату – одну квартиру повернули через суд, а стосовно іншої триває судовий процес», – розповіла Світлана Ковальова.

Перша електронна газета надалі слідкуватиме перебігом справи. На момент виходу публікації звернення до правоохоронних органів з приводу цієї ймовірної махінації не надходило, тому чекайте на деталі справи і реакцію правоохоронців у наступних матеріалах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар